Zelf WOZ bezwaar maken in Alkmaar?

WOZ bezwaar maken in Alkmaar

We horen weleens dat zelf WOZ bezwaar maken lastig is. We vertellen u graag anders. Vooral omdat wij het u met ons slimme formulier zo makkelijk mogelijk maken. Wilt u het formulier invullen, dan heeft u alleen uw WOZ-beschikking en argumenten nodig.

Denkt u erover om uw WOZ bezwaar uit te besteden? Zonde, want niemand kent uw eigendom zo goed als u. Om die reden raden wij u aan om zelf WOZ bezwaar te maken. Vul het formulier in, en Cocensus neemt contact met u op. Makkelijker en sneller kan niet!

De kaasstad van Nederland

Woont u in Alkmaar, dan woont u in dé kaasstad van Nederland. De WOZ-waarde in Alkmaar vertelt u wat uw eigendom waard is. Denk aan een woning, kantoorruimte of recreatiegelegenheid. Klopt het niet? Dan kunt u WOZ bezwaar maken in Alkmaar. Zo werkt dat.

De geschiedenis van Alkmaar

Natuurlijk staat Alkmaar bekend om zijn kaasmarkt, maar dat is niet alles. Het huist ook een aantal bijzondere musea, zoals het Stedelijk Museum, het Hollands Kaasmuseum en het Nationaal Biermuseum. Dat geeft al aan dat Alkmaar een stad met een lange geschiedenis is. Dat is niet alleen een feit op papier, maar ook letterlijk te zien. Slingerende grachten en historische monumenten kleuren het straatbeeld.

Woont u in de gemeente Alkmaar, dan hoeft dat niet per se de stad zelf te zijn. Ook de plaatsen Driehuizen, Graft, Grootschermer, Koedijk, Markenbinnen, Noordeinde, Oost-Graftdijk, Oterleek, Oudorp, De Rijp, Schermerhorn, Starnmeer, Stompetoren, Ursem, West-Graftdijk of Zuidschermer vallen onder de gemeente Alkmaar.

WOZ-waarde in Alkmaar

Is Alkmaar uw gemeente? Dan weet u wellicht dat er een WOZ-beschikking op uw mat valt. Ieder jaar weer. Daarin vindt u de WOZ-waarde in Alkmaar. Cocensus heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

Weet u dat de WOZ-waarde in Alkmaar schommelt? De waarde is afhankelijk van de huizenmarkt. Daarom stelt Cocensus de WOZ in Alkmaar jaarlijks in. Een aantal elementen zijn hierin van belang. Waaronder de grootte van het perceel, de ligging van uw woning en verkoopprijzen van vergelijkbare woningen. Deze elementen samen vormen de basis voor de WOZ-waarde in Alkmaar. Hier maken de Belastingdienst, het Waterschap en uw gemeente gebruik van.

En dat is ook precies de reden om WOZ in Alkmaar goed te controleren: omdat er een aantal partijen gebruik van maken. Want de WOZ-waarde kan te hoog of te laag zijn. Daarnaast is het slim om te controleren of inhoudelijke gegevens kloppen.

Klopt de WOZ-waarde in Alkmaar niet, maak dan bezwaar. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met Cocensus. Ze helpen u graag verder.

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik Cocensus?

Bezoekadres: De Trompet 2700, 1967 DD Heemskerk
Telefoonnummer: 023-5563500
E-mailadres: belastingen@cocensus.nl

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar