Zelf WOZ bezwaar maken in Bergen?

WOZ bezwaar in Bergen

Wij horen weleens: ‘WOZ bezwaar maken is moeilijk’. Denkt u daar ook zo over? Dat weerleggen we graag. Ons slimme formulier maakt het u zo makkelijk mogelijk. Om die reden raden we dan ook aan om zelf WOZ bezwaar te maken. Bovendien kent u uw eigendom het beste.

Wat u hiervoor nodig heeft, om WOZ bezwaar te maken, is uw WOZ-beschikking en argumenten. Wanneer het formulier compleet is, klikt u op verzenden. Dan ontvangt Cocensus uw WOZ bezwaar. Makkelijker en sneller kan niet!

Kunstenaarsdorp aan zee

Het kunstenaarsdorp aan zee: dat is Bergen in Noord-Holland natuurlijk! Is het uw woonplaats? In gemeente Bergen NH drukt de WOZ-waarde uit wat uw eigendom waard is. Bent u het daar niet mee eens? Dan kunt u WOZ bezwaar maken in Bergen. Zo werkt dat.

Van Bergenees tot Bergenaar

Bent u een Bergenees of een Bergenaar? Ofwel: geboren en getogen in de stad of er later komen wonen? Eigenlijk maakt het niet uit. De gemeente Bergen is een gastvrije, gezellige gemeente. Door de jaren heen vonden veel kunstenaars hier hun thuis. Ze raakten geïnspireerd door het zeezicht, de duinen en bosrijke omgeving. U ook?

De gemeente Bergen ligt in Noord-Holland. Niet te verwarren met de gelijknamige gemeente Bergen in Limburg. De gemeente Bergen bestaat uit de plaatsen Aagtdorp, Bergen aan Zee, Bregtdorp, Camperduin, Catrijp, Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Groet, Hargen, Rinnegom, Schoorl, Schoorldam en Wimmenum.

Gemeente Bergen NH en de WOZ-waarde

De WOZ in Bergen NH. Daarmee krijgt u jaarlijks te maken wanneer u eigenaar bent van een woning, recreatieruimte en bedrijfspand in Bergen. Cocensus heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

De huizenmarkt bepaalt de WOZ-waarde in Bergen NH. Het is geen verrassing: de huizenmarkt schommelt. Cocensus baseert in gemeente Bergen NH de WOZ-waarde op kenmerken van uw woning, zoals de kavelgrootte, de ligging en de staat van het onderhoud. Ook verkoopprijzen van vergelijkbare woningen spelen een rol.

Belangrijk om te vernoemen is dat de WOZ in Bergen NH de basis vormt van een aantal belastingen. Om die reden is het belangrijk dat deze informatie juist is. Twijfelt u daarover? Of weet u zeker dat in de gemeente Bergen NH uw WOZ-waarde te hoog is? Of te laag? Kloppen inhoudelijke gegevens niet? Of is het gewoonweg niet uw eigendom? Dan kunt u WOZ bezwaar maken. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met Cocensus. Ze helpen u graag verder.

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik Cocensus?

Bezoekadres: De Trompet 2700, 1967 DD Heemskerk
Telefoonnummer: 023-5563500
E-mailadres: belastingen@cocensus.nl

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar