Zelf WOZ bezwaar maken in Beverwijk?

De grootste overdekte markt van Europa

Heeft u een winkel in de Beverwijkse Bazaar? Staat uw bedrijfspand aan de rand van Beverwijk, vlakbij Tata Steel? Of heeft u een woning in Wijk aan Zee? Dan krijgt u te maken met de gemeente Beverwijk en de WOZ. Het drukt de waarde van uw onroerend goed uit. Is dat onjuist? Dan kunt u zelf WOZ bezwaar maken in Beverwijk. Zo werkt dat.

Van Beverwijk tot Wijk aan Zee

Waar Beverwijk bekend om staat? De Bazaar! Dat is de grootste overdekte markt van Europa. Talloze winkels, boetiekjes en marktkraampjes wisselen elkaar af. Bent u daar in het weekend regelmatig te vinden?

Wist u ook dat Beverwijk de eerste meubelboulevard in Nederland had? En dat zich in de stad één van de drie brandwondencentra in Nederland bevindt? In Beverwijk is van alles te beleven. De gemeente bestaat uit de plaatsen Beverwijk en Wijk aan Zee.

Gemeente Beverwijk en de WOZ

Als woning-, bedrijfspand of recreatieruimte eigenaar in de gemeente Beverwijk ontvangt u jaarlijks een WOZ-beschikking. Cocensus heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

Ieder jaar berekent Cocensus uw WOZ-waarde. Dat doet de organisatie aan de hand van een aantal kenmerken van uw woning, bedrijfspand of recreatieruimte. Zoals:

 • Het bouwjaar
 • De ligging
 • Staat van onderhoud

Naast deze kenmerken spelen ook de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen mee. Om die reden fluctueert in de gemeente Beverwijk de WOZ, het volgt de huizenmarkt.

Het is goed om te controleren of uw WOZ-beschikking juist is, want de WOZ-waarde in Beverwijk vormt de basis van een aantal belastingen. Bent u van mening dat de waarde te hoog of te laag is ingeschat? Of bent u geen eigenaar van onroerend goed? Dan is het raadzaam om WOZ bezwaar te maken. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met Cocensus. Ze helpen u graag verder.

WOZ bezwaar maken in Beverwijk

U kunt bezwaar maken tegen de WOZ-waarde op uw WOZ-beschikking. U dient het bezwaar in bij Cocensus, door ons formulier in te vullen. Wellicht ziet u er tegenop, omdat het u ingewikkeld lijkt. Dat weerleggen we graag: u kent uw eigendom als geen ander. Om die reden raden wij u aan om zelf WOZ bezwaar te maken.

Zelf WOZ bezwaar maken in Beverwijk? Hiervoor heeft u uw WOZ-beschikking en argumenten nodig. Zo vult u ons slimme formulier snel en eenvoudig in. Cocensus handelt uw bezwaar af en neemt contact met u op. Makkelijker en sneller kan niet!

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik Cocensus?

Bezoekadres: De Trompet 2700, 1967 DD Heemskerk
Telefoonnummer: 023-5563500
E-mailadres: belastingen@cocensus.nl

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar