Zelf WOZ bezwaar maken in Castricum?

WOZ bezwaar maken in Castricum

Wilt u in de gemeente Castricum bezwaar WOZ, maar bent u bang dat de materie ingewikkeld is? Dat is niet nodig: u kent uw eigendom het beste. Om die reden bent u in staat om in de gemeente Castricum zelf bezwaar WOZ te maken. Wat u hiervoor nodig heeft, is uw WOZ-beschikking en argumenten. Hiermee vult u ons formulier snel en eenvoudig in. Cocensus handelt uw bezwaar verder af, zij nemen contact met u op. Makkelijker en sneller kan niet!

Van boerencamping tot vakantiehuis

Heeft u een woning in Castricum? Grenst uw boerencamping aan het Noordhollands Duinreservaat? Of staat uw vakantiehuis op loopafstand van de zee? Dan vertelt de WOZ in Castricum u wat uw eigendom waard is. Dat kan onjuist zijn. Gelukkig kunt u zelf WOZ bezwaar maken in Castricum. Zo werkt dat.

Zon, zee en strand

Niet alleen Castricum valt onder de gemeente Castricum, maar ook Bakkum, Limmen, Akersloot en De Woude. Alle vijf dorpen tussen de zon, zee en het strand. Laten we ook de duinen niet vergeten. Daar kun je naar hartenlust wandelen, fietsen en vogels kijken. Sportliefhebbers halen hun hart op aan het Alkmaardermeer. Liever wat cultuur snuiven? Ontdek de archeologie van Noord-Holland in het Huis van Hilde. Wat een heerlijke omgeving!

WOZ-waarde in Castricum

Heeft u onroerend goed in de gemeente Castricum, zoals een woning, bedrijfspand of recreatieruimte? Dan ontvangt u jaarlijks een WOZ-beschikking. Daarop staat de WOZ-waarde in Castricum. Cocensus heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

Cocensus berekent uw WOZ in Castricum ieder jaar opnieuw aan de hand van een aantal kenmerken van uw onroerend goed, zoals een woning, bedrijfspand of recreatieruimte. Te denken valt aan:

 • Het bouwjaar
 • De ligging
 • Staat van onderhoud

Naast deze kenmerken is er nog een belangrijke factor: verkoopprijzen van vergelijkbare woningen. In de gemeente Castricum fluctueert de WOZ-waarde, omdat het de huizenmarkt volgt.

Belangrijk om te weten is dat in de gemeente Castricum de WOZ de basis van een aantal belastingen vormt. Om die reden moet de informatie kloppen. Twijfelt u over de inhoud ervan? Omdat uw WOZ in Castricum te hoog of te laag is ingeschat? Of bent u geen eigenaar van het onroerend goed? Dan raden wij u aan om bezwaar te maken.

Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met Cocensus. Ze helpen u graag verder.

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik Cocensus?

Bezoekadres: De Trompet 2700, 1967 DD Heemskerk
Telefoonnummer: 023-5563500
E-mailadres: belastingen@cocensus.nl

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar