Zelf WOZ bezwaar maken in Den Helder?

Nederland, waterland

Nederland, waterland? Dat wordt zichtbaar in Den Helder. Als u eigenaar van een woning, bedrijfspand of recreatieruimte in Den Helder bent, krijgt u te maken met de WOZ-waarde. Het geeft aan wat uw eigendom waard is. Bent u het daar niet mee eens? Dan kunt u WOZ bezwaar maken in Den Helder. Zo werkt dat.

Kustplaats in hart en nieren

Den Helder prijkt op het meest noordelijke puntje van Noord-Holland. Het is een kustplaats in hart en nieren. Overal waar u kijkt, vindt u water. Van de Noordzee tot het Marsdiep. Het is de thuishaven van de Koninklijke Marine, het vertrekpunt naar Texel en het centrum van de vishandel. U kunt in Den Helder niet om het water heen.

WOZ-waarde in Den Helder

Kan Den Helder ook niet om u heen? Als inwoner van Den Helder en eigenaar van een woning, kantoorpand of recreatieruimte weet u: de WOZ-beschikking valt weer op de mat. Daarin vindt u de WOZ-waarde in Den Helder. Goed om te weten: de WOZ-waarde volgt de huizenmarkt. Om die reden is het ieder jaar variabel welke waarde in de brief staat.  

Cocensus heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente. De WOZ-waarde bepaalt Cocensus niet blindelings. Hieraan gaat onderzoek vooraf. Waaronder naar de grootte van het perceel, de ligging van uw woning en verkoopprijzen van vergelijkbare woningen. Al deze elementen bepalen de WOZ in Den Helder.

Het is dus belangrijk dat de WOZ-waarde in Den Helder klopt. Helemaal omdat de Belastingdienst, het Waterschap en uw gemeente hiervan gebruikmaken. Maar vergeet niet: waar mensen werken, worden weleens fouten gemaakt. Het kan voorkomen dat in de gemeente Den Helder uw WOZ niet klopt. Het is te hoog of juist te laag. Of inhoudelijke gegevens zijn onjuist: u bent bijvoorbeeld geen eigenaar van het onroerend goed.

Is de WOZ-waarde in Den Helder niet juist? Maak dan WOZ bezwaar. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met Cocensus. Ze helpen u graag verder.

WOZ bezwaar maken in Den Helder

Misschien denkt u dat WOZ bezwaar maken, ingewikkeld is. Die aanname weerleggen wij graag. Vooral omdat wij het u makkelijk maken met ons slimme formulier. Om deze in te vullen heeft u alleen uw WOZ-beschikking en argumenten nodig.

Denkt u erover om uw WOZ bezwaar door iemand anders te laten doen? Dat is niet alleen dankzij ons slimme formulier niet nodig, maar ook met uw kennis. Niemand kent uw eigendom zo goed als u. Zelf WOZ bezwaar maken? Vul het formulier in en Cocensus neemt contact met u op. Makkelijker en sneller kan niet!

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik Cocensus?

Bezoekadres: De Trompet 2700, 1967 DD Heemskerk
Telefoonnummer: 023-5563500
E-mailadres: belastingen@cocensus.nl

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar