Zelf WOZ bezwaar maken in Dijk en Waard?

WOZ bezwaar in Dijk en Waard

Het is mogelijk dat dit niet klopt. Dan kunt u zelf WOZ bezwaar maken. Pak uw WOZ-beschikking en argumenten erbij. U kent u eigendom het beste. Met die kennis vult u eenvoudig ons formulier in. Uw bezwaar belandt in de inbox van Cocensus. Zij behandelen uw bezwaar. Makkelijker en sneller kan niet!

WOZ-waarde in Dijk en Waard

Heeft u onroerend goed in gemeente Dijk en Waard? Dan krijgt u te maken met de WOZ-waarde. Dat geeft aan wat uw woning, monument of kantoorruimte waard is. Ieder jaar wordt een WOZ-beschikking verstuurd, namens de gemeente Dijk en Waard. Cocensus heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

De WOZ-waarde wordt gebaseerd op kenmerken van uw eigendom. Daarnaast schommelt het mee met de huizenmarkt. De waarde kan dus elk jaar anders zijn. Het Waterschap, uw gemeente en de Belastingdienst gebruiken de WOZ in Dijk en Waard voor het bepalen van de hoeveelheid belasting. We adviseren u dus, om de WOZ-waarde goed te controleren.

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik Cocensus?

Bezoekadres: De Trompet 2700, 1967 DD Heemskerk
Telefoonnummer: 023-5563500
E-mailadres: belastingen@cocensus.nl

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar