Zelf WOZ bezwaar maken in Dongen?

WOZ bezwaar in Dongen

Twijfelt u daarover? U kunt zelf WOZ bezwaar maken in Dongen. Doe dat vooral zelf, via ons formulier. Dat is niet ingewikkeld. U heeft alleen uw argumenten en WOZ-beschikking nodig. Met één druk op de knop is het verzonden naar BWB. U krijgt van hen reactie. Makkelijker en sneller kan niet!

WOZ-waarde in Dongen

Krijg ik te maken met de WOZ-waarde? Misschien vraagt u zich dat af. Dat is het geval, als u eigenaar bent van onroerend goed. Denk aan een woning, bedrijfspand of recreatieruimte. De WOZ-waarde in Dongen drukt de waarde van uw eigendom uit. Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

BWB bepaalt de WOZ-waarde op basis van een aantal kenmerken van uw woning. Het kan elk jaar anders zijn, omdat het schommelt met de huizenmarkt. Uw WOZ-waarde in Dongen wordt gebruikt voor het bepalen van een aantal belastingen. Zorg er dus voor dat het klopt.

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik BWB?

Postadres: Postbus 502, 4870 AM Etten-Leur
Bezoekadres: Bredaseweg 211, 4872 LA Etten-Leur
Telefoonnummer: 076 529 83 00

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar