Zelf WOZ bezwaar maken in Etten-Leur?

WOZ bezwaar in Etten-Leur

Komt u erachter dat uw WOZ-waarde in Etten-Leur niet klopt? Dan kunt u zelf WOZ bezwaar maken. Vergist u zich niet: zelf bezwaar maken is niet ingewikkeld. U kunt dat echt zelf. Met uw argumenten en WOZ-beschikking vult u ons formulier zo in. Eén klik op de knop en het is verzonden naar BWB. Zij nemen contact met u op. Makkelijker en sneller kan niet!

WOZ-waarde in Etten-Leur

Valt de WOZ-beschikking op uw (digitale) mat? Dat betekent dat u eigenaar bent van een woning, bedrijfspand of monument. Of ander onroerend goed. De WOZ-waarde in Etten-Leur geeft aan wat uw eigendom waard is. Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

BWB baseert de WOZ-waarde van uw woning in Etten-Leur op een aantal kenmerken. Dat kan elk jaar anders zijn. De WOZ in Etten-Leur volgt namelijk de huizenmarkt. Het stijgt en daalt mee. Uw gemeente, de Belastingdienst en het Waterschap gebruiken de WOZ-waarde als basis voor een aantal belastingen. Controleer de waarde daarom goed.

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik BWB?

Postadres: Postbus 502, 4870 AM Etten-Leur
Bezoekadres: Bredaseweg 211, 4872 LA Etten-Leur
Telefoonnummer: 076 529 83 00

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar