Zelf WOZ bezwaar maken in Haarlem?

Bezwaar WOZ in Haarlem

Kan ik bezwaar tegen de WOZ-waarde maken in Haarlem? Zeker. Dat hoeft u niet aan anderen over te laten. Houd de controle en maak zelf WOZ bezwaar in Haarlem. U kent uw eigendom als geen ander. Zelf bezwaar WOZ in Haarlem maken is daardoor allesbehalve lastig, zoals sommigen weleens denken.

Dat komt mede doordat wij werken met een slim formulier. Hiervoor heeft u alleen uw WOZ-beschikking en argumenten nodig. Bezwaar WOZ in Haarlem maken, doet u door ons formulier in te vullen. Cocensus handelt uw bezwaar tegen de WOZ-waarde in Haarlem verder af, en neemt contact met u op. Makkelijker en sneller kan niet!

‘De stad die álles heeft’

Haarlem: ‘de stad die álles heeft’. Vindt u dat ook? Of bent u niet tevreden over de WOZ-waarde in Haarlem? Dat drukt de waarde van uw onroerend goed uit. Zoals uw woning, winkel of kantoorruimte. Is het onjuist? Dan kunt u zelf WOZ bezwaar maken in Haarlem. Zo werkt dat.

Echt genieten in Haarlem

Het was meerdere keren ‘De beste winkelstad van Nederland’. Het wordt ook wel het centrum van de Bollenstreek genoemd. En het is de hoofdstad van Noord-Holland. Welkom in Haarlem! Deze gezellige stad ligt aan de rivier de Spaarne. Uitgebreid winkelen, cultuur snuiven of de geschiedenis induiken. Het kan hier allemaal.

Waar geniet u het meeste van? Misschien van het ontmoeten van nieuwe mensen in uw winkel aan de Grote Houtstaat, uw nieuwe woning in de wijk Schoterkwartier of het opbouwen van uw bedrijf in Business Park Waarderpolder.

WOZ-waarde in Haarlem

Heeft u een woning, bedrijfspand of recreatieruimte in de gemeente Haarlem? Dan ontvangt u jaarlijks een WOZ-beschikking. Cocensus heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

Cocensus berekent uw WOZ-waarde in Haarlem ieder jaar opnieuw aan de hand van een aantal kenmerken van uw woning, bedrijfspand of recreatieruimte. Hierbij valt te denken aan het bouwjaar, de ligging en de staat van onderhoud.

Daarnaast spelen de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen een rol. Zoals u weet schommelt de huizenmarkt. De WOZ in Haarlem schommelt daarop mee. 

Belangrijk om te weten: de WOZ-waarde in Haarlem is de basis van een aantal belastingen. Daarom is het goed om te controleren of uw WOZ-beschikking klopt. Twijfelt u of de WOZ-waarde in Haarlem te laag is ingeschat? Of juist te hoog? Of bent u geen eigenaar van een woning, bedrijfspand of recreatieruimte? Dan raden wij u aan om WOZ bezwaar in Haarlem te maken. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met Cocensus. Ze helpen u graag verder.

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik Cocensus?

Bezoekadres: De Trompet 2700, 1967 DD Heemskerk
Telefoonnummer: 023-5563500
E-mailadres: belastingen@cocensus.nl

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar