Zelf WOZ bezwaar maken in Haarlemmermeer?

Bezwaar WOZ in Haarlemmermeer

Wilt u zelf WOZ bezwaar in Haarlemmermeer maken, maar ziet u er tegenop? Dat hoeft niet: wij maken het u zo makkelijk mogelijk met ons slimme formulier. Het enige wat u nodig heeft is uw WOZ-beschikking en argumenten.

Misschien overweegt u om uw bezwaar WOZ in Haarlemmermeer uit te besteden. Zonde! Niemand kent uw eigendom zo goed als u. Om die reden raden wij u aan om zelf uw bezwaar WOZ in Haarlemmermeer te maken. Wanneer u het formulier invult, neemt de Cocensus contact met u op. Makkelijker en sneller kan niet!

Van Schiphol naar uw woonplaats

Waar denkt u aan, als u aan de gemeente Haarlemmermeer denkt? De meeste mensen antwoorden: ‘Schiphol’. U denkt waarschijnlijk aan uw eigen woonplaats. De WOZ-waarde in Haarlemmermeer geeft aan wat uw onroerend goed waard is. Is dat onjuist? Dan kunt u zelf bezwaar tegen de WOZ in Haarlemmermeer maken. Zo werkt dat.

Het grootste binnenmeer van Nederland

Wat vroeger het grootste binnenmeer van Nederland was, is inmiddels een levendige gemeente. De driehoek tussen Leiden, Haarlem en Amsterdam bruist. De oorsprong van het Haarlemmermeer ziet u nog steeds terug in het polderlandschap. Rust overheerst in de natuurlijke omgeving, zoals het Haarlemmermeerse Bos. Er is ook genoeg te doen voor liefhebbers van actie. Klimmen in outdoor parken, culinair genieten in historische forten of winkelen tot u een ons weegt.

De gemeente Haarlemmermeer bestaat uit de plaatsen: Abbenes, Badhoevedorp, Beinsdorp, Buitenkaag, Burgerveen, Cruquius, Haarlemmerliede, Halfweg, Hoofddorp, Lijnden, Lisserbroek, Nieuw-Vennep, Rijsenhout, Spaarndam, Spaarnwoude, Vijfhuizen, Weteringbrug, Zwaanshoek en Zwanenburg.

WOZ in gemeente Haarlemmermeer

Als inwoner van gemeente Haarlemmermeer kunt u een WOZ-beschikking verwachten, wanneer u bijvoorbeeld een woning, kantoorpand of recreatieruimte heeft. Cocensus heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

Omdat de WOZ in Haarlemmermeer afhangt van de huizenmarkt, schommelt dit. Daarom stelt Cocensus de WOZ-waarde in Haarlemmermeer jaarlijks opnieuw vast. Een aantal elementen wegen hierin mee:

 • De grootte van het perceel
 • De ligging van uw woning
 • Verkoopprijzen van vergelijkbare woningen

Van de WOZ in gemeente Haarlemmermeer maken de Belastingdienst, het Waterschap en uw gemeente gebruik. Om die reden is het slim om uw in Haarlemmermeer uw WOZ te controleren. Want het kan voorkomen dat uw WOZ-waarde te hoog of te laag is. Of dat er feitelijke onjuistheden in staan.

Wanneer in gemeente Haarlemmermeer de WOZ niet juist is, adviseren wij om bezwaar te maken. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met Cocensus. Ze helpen u graag verder.

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik Cocensus?

Bezoekadres: De Trompet 2700, 1967 DD Heemskerk
Telefoonnummer: 023-5563500
E-mailadres: belastingen@cocensus.nl

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar