Zelf WOZ bezwaar maken in Halderberge?

WOZ bezwaar in Halderberge

Vermoedt u dat de WOZ-waarde in Halderberge niet klopt? Dan kunt u zelf WOZ bezwaar maken. Wat u daarvoor nodig heeft? Niets meer dan uw WOZ-beschikking en argumenten. Daarmee vult u ons formulier makkelijk in. U kunt dat dus prima zelf. Verzendt u uw bezwaar, dan krijgt BWB deze binnen. Zij handelen uw bezwaar verder af. Makkelijker en sneller kan niet!

WOZ-waarde in Halderberge

Is Halderberge uw gemeente? Dan krijgt u namens deze gemeente uw WOZ-beschikking. Daarin staat de WOZ-waarde van uw onroerend goed. Het stelt vast wat uw woning, kantoorpand of winkel waard is. Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

In de gemeente Halderberge wordt de WOZ niet willekeurig bepaald. Eerst worden kenmerken van uw eigendom onderzocht. De WOZ in Halderberge is afhankelijk van de huizenmarkt. Daarom is het mogelijk dat er ieder jaar een ander getal in uw brief staat. Ga wel na of het juist is. De WOZ-waarde vormt namelijk de basis van een aantal belastingen.

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik BWB?

Postadres: Postbus 502, 4870 AM Etten-Leur
Bezoekadres: Bredaseweg 211, 4872 LA Etten-Leur
Telefoonnummer: 076 529 83 00

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar