Zelf WOZ bezwaar maken in Heiloo?

WOZ bezwaar maken in Heiloo

Zelf bezwaar maken lastig? Integendeel. Wij maken het u zo makkelijk mogelijk met ons slimme formulier. Het enige wat u nodig heeft? Uw WOZ-beschikking en argumenten.

Misschien twijfelt u erover om uw WOZ bezwaar uit te besteden. Dat is jammer, want niemand kent uw eigendom zo goed als u. Om die reden raden wij u aan om zelf WOZ bezwaar te maken. Wanneer u het formulier invult, neemt Cocensus contact met u op. Makkelijker en sneller kan niet!

Van Amsterdam naar Heiloo

Heiloo is een populair dorp, midden in Noord-Holland. Veel Amsterdammers zijn in de loop van de jaren hiernaartoe verhuisd. Misschien u ook wel. Hoe dan ook, krijgt u te maken met de WOZ-waarde in Heiloo. Dit geeft aan wat uw woning, landgoed of kantoorpand waard is. Vermoedt u dat er iets mis is? U kunt zelf WOZ bezwaar maken in Heiloo. Zo werkt dat.

Heiloose punthuisjes

Heiloo wordt omringd door een bosrijke omgeving. Het gezellige dorp en de groene omgeving trekt veel nieuwe bewoners aan. Logisch. Kenmerkend voor Heiloo zijn de Heiloose punthuisjes. Hun statige gevels vallen op in Oud West. Het is ook heerlijk wonen in de kindvriendelijke wijk Plan Oost. Rijdt u regelmatig over de Heerenweg? Naast winkelcentrum ’t Loo staat het ‘Witte Kerkje’, een niet te missen rijksmonument in Heiloo.

WOZ-waarde in Heiloo

Heiloo telt meer dan 23.000 inwoners. Schaart u zich daaronder? Dan is het geen verrassing dat er jaarlijks een WOZ-beschikking op uw mat valt. Daarin vindt u de WOZ-waarde in Heiloo. Cocensus heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

De WOZ in Heiloo wisselt, omdat het afhankelijk is van de huizenmarkt. Om die reden stelt Cocensus in gemeente Heiloo de WOZ jaarlijks vast. Een aantal elementen zijn hierin van belang:

  • De grootte van het perceel
  • De ligging van uw woning
  • Verkoopprijzen van vergelijkbare woningen

Deze punten samen dienen als basis voor de WOZ-waarde in Heiloo. Hier maken de Belastingdienst, het Waterschap en uw gemeente gebruik van. Dat is dan ook de reden om uw WOZ in Heiloo te checken. Het is mogelijk dat uw WOZ-waarde te hoog of laag is. Of dat er feitelijke onjuistheden in de brief staan.

Klopt in gemeente Heiloo de WOZ-waarde niet, dan raden wij u aan om bezwaar te maken. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met Cocensus. Ze helpen u graag verder.

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik Cocensus?

Bezoekadres: De Trompet 2700, 1967 DD Heemskerk
Telefoonnummer: 023-5563500
E-mailadres: belastingen@cocensus.nl

Veelgestelde vragen

  • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

    Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

  • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

    Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

  • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

    Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

  • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

    Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

  • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

    Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar