Zelf WOZ bezwaar maken in Hillegom?

WOZ bezwaar maken in Hillegom

Weet u niet zeker of u zelf bezwaar kunt maken tegen een WOZ-beschikking? Zelf bezwaar maken is niet lastig. U dient uw WOZ-beschikking in bij Cocensus, via ons formulier.

Doordat wij een slim formulier hebben ingericht is zelf WOZ bezwaar maken niet ingewikkeld. Hiervoor heeft u alleen uw WOZ-beschikking en argumenten nodig. Vergeet daarbij niet dat u uw eigendom als geen ander kent. Wanneer u zelf WOZ bezwaar maakt, handelt Cocensus uw bezwaar verder af. Makkelijker en sneller kan niet!

Tussen stad en strand

Geniet u van Hillegom als uw woonplaats tussen stad en strand? Een heerlijke plek! De WOZ-waarde in Hillegom geeft aan wat uw woning, kantoorruimte of vakantiehuis waard is. Klopt dat niet? Dan kunt u zelf WOZ bezwaar maken in Hillegom. Zo werkt dat.

Een ware kleurenexplosie

In het voorjaar ontluikt Hillegom en ontstaat er een ware kleurenexplosie. De Hollandse Bollenstreekroute loopt dwars door Hillegom. Overal waar u kijkt, schieten de bloemen uit de grond. Tulpen, hyacinten, dahlia’s: de pluktuinen staan er vol mee. Heeft u ook elk jaar een prachtig boeket op tafel staan?

Wonen in Hillegom is genieten. Het dorp is in trek, niet alleen vanwege de heerlijke omgeving. Ook de centrale ligging is ideaal, precies tussen Haarlem, Amsterdam en Leiden in. Voor bewoners en bedrijven.

WOZ-waarde in Hillegom

U ontvangt jaarlijks een WOZ-beschikking wanneer u eigenaar bent van bijvoorbeeld een:

 • Woning
 • Bedrijfspand
 • Recreatieruimte

En u woont in de gemeente Hillegom. Cocensus heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente. Cocensus berekent uw WOZ-waarde in Hillegom ieder jaar opnieuw. Dit doet de organisatie op basis van een aantal kenmerken van uw onroerend goed. Denk aan het bouwjaar, de ligging en de staat van onderhoud.

Ook de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen spelen een rol. Vergeet daarbij niet dat de woningmarkt schommelt, daardoor wordt de WOZ-waarde in Hillegom opnieuw bepaald.

Niet geheel onbelangrijk is dat de WOZ-waarde in Hillegom het fundament is van een aantal belastingen. Daarom is het goed om te controleren of uw WOZ-beschikking juist is, of niet.

Twijfelt u of de WOZ-waarde te hoog of te laag is ingeschat? Of bent u geen eigenaar van een woning, bedrijfspand of recreatieruimte? Dan raden wij u aan om WOZ bezwaar te maken in Hillegom. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met Cocensus. Ze helpen u graag verder.

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik Cocensus?

Bezoekadres: De Trompet 2700, 1967 DD Heemskerk
Telefoonnummer: 023-5563500
E-mailadres: belastingen@cocensus.nl

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar