Nieuwbouwhuizen Nederland

Zelf WOZ bezwaar maken in Maasdriel

Wilt u WOZ bezwaar maken in de gemeente Maasdriel? De WOZ-waarde roept elk jaar veel vragen op. Dat begrijpen we. Maak het vooral niet te ingewikkeld. Via ons formulier maakt u eenvoudig en snel bezwaar. Direct bij de gemeente. Dat scheelt u, en Maasdriel, geld.

Stap 1 – Check of uw gemeente is aangesloten

Goed nieuws, de Gemeente Maasdriel is bij ons aangesloten. Daarom kunt u hier eenvoudig zelf WOZ bezwaar maken.

Stap 2 – Controleer uw WOZ-waarde

Controleer of uw WOZ-waarde klopt.  Via www.wozwaardeloket.nl ziet u in één oogopslag of uw waarde overeenkomt met vergelijkbare woningen in uw buurt. Hoe de WOZ-waarde tot stand gekomen is, bijvoorbeeld welke gegevens hieraan ten grondslag liggen, staat in het taxatierapport. U kunt het bekijken via de digitale belastingbalie van uw gemeente.

Stap 3 – Maak zelf bezwaar

Maak zelf WOZ-bezwaar via ons handige formulier. U vindt het formulier hier. Gebruik de WOZ-beschikking en adresgegevens. Uw bezwaar komt direct in de inbox van uw gemeente, bij de juiste contactpersoon. Uw gemeente zal zorgdragen voor de verdere afhandeling van uw bezwaar. Heeft u vragen, neem dan contact op met uw gemeente.

Stap 4 – Ontvang uw uitslag

De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar om uw WOZ-bezwaar te behandelen. Het contact over uw bezwaar verloopt verder direct via uw gemeente.

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.