Zelf WOZ bezwaar maken in Montferland?

WOZ bezwaar in Montferland

U wilt bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Montferland. Hoe doet u dat? Wij raden u aan om de WOZ bezwaar zelf te doen, u kent uw eigendom het beste. WOZ bezwaar maken is heel eenvoudig: vul het formulier in aan de hand van uw WOZ-beschikking en argumenten. Uw bezwaar wordt direct naar uw gemeente verstuurd. Zij nemen contact met u op. Makkelijker en sneller kan niet!

Een stukje buitenland in Nederland

Een stukje buitenland in Nederland. Dat is gemeente Montferland. Woont u in dit prachtige gebied? De WOZ-waarde in Montferland drukt de waarde van uw eigendom uit. Dat kan een woning, maar ook uw kantoorpand of recreatieruimte zijn. Heeft u het gevoel dat de WOZ-waarde niet klopt? Dan kunt u zelf WOZ bezwaar maken in Montferland. Zo werkt dat.

Rust, stilte en een rijk verleden

Tegen de Duitse grens, in het oosten van Gelderland, vindt u de gemeente Montferland. Een heuvelachtig bosgebied, met als hoogtepunt de motte Montferland. Dat is de grootste heuvel in Nederland, die door mensenhanden opgehoogd is. U raadt het al, natuur is kenmerkend voor Montferland. Het gebied ademt rust, stilte maar ook een rijk verleden. Het cultureel en historisch erfgoed van Montferland is groot. Overal waar u kijkt, ziet u bijzondere monumenten. Misschien woont u er wel in één.

De gemeente Montferland bestaat uit de plaatsen: Azewijn, Beek, Braamt, Didam, ’s-Heerenberg, Kilder, Lengel, Loerbeek, Loil, Nieuw-Dijk, Stokkum en Zeddam.

WOZ-waarde in Montferland

Bent u een van de 36.000 inwoners van Montferland? Misschien woont u er al jaren of bent u recent in de gemeente komen wonen. Hoe dan ook ontvangt u elk jaar de WOZ namens de gemeente Montferland. De WOZ-waarde in Montferland geeft aan wat uw woning, bedrijfspand of recreatieruimte waard is.

De gemeente Montferland berekent de WOZ-waarde elk jaar. Daarvoor gebruiken ze kenmerken van uw eigendom. Denk aan:

 • De grootte van uw woning
 • Het bouwjaar van uw woning
 • De staat van uw woning

Naast deze factoren spelen ook verkooprijzen van vergelijkbare woningen mee. De WOZ-waarde in Montferland schommelt mee met de huizenmarkt: het stijgt of daalt. Deze waarde vormt de basis van een aantal belastingen. Om die reden is het belangrijk dat de informatie juist is.

Twijfelt u daarover? Is uw WOZ-waarde in Montferland te hoog of te laag? Of kloppen de inhoudelijke gegevens niet? Bent u bijvoorbeeld geen eigenaar van het onroerend goed? Maak dan bezwaar tegen de WOZ-waarde in Montferland. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met de gemeente Montferland. Ze helpen u graag verder.

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik de gemeente Montferland?

Bezoekadres: Bergvredestraat 10, 6942 GK Didam
Telefoonnummer: (0316) 291 391

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar