Zelf WOZ bezwaar maken in Oosterhout?

WOZ bezwaar in Oosterhout

Is dat niet het geval? Dan kunt u zelf WOZ bezwaar maken. Wat niet juist is, kunt u doorgeven via ons formulier. Naast uw argumenten, gebruikt u daarvoor uw WOZ-beschikking. Dat is alles wat u nodig heeft. Daarom bent u zeker in staat om dit zelf te doen. BWB krijgt uw bezwaar via ons platform binnen. Zij handelen het verder af. Makkelijker en sneller kan niet!

WOZ-waarde in Oosterhout

Bent u eigenaar van een woning in Oosterhout? Of een kantoorpand of winkel misschien? Dan krijgt u te maken met de WOZ-waarde in Oosterhout. Dat stelt de waarde van uw eigendom vast. Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

Verschilt uw WOZ-waarde elk jaar? Dat is niet gek. Het stijgt en daalt mee met de huizenmarkt. BWB berekent uw WOZ in Oosterhout op basis van kenmerken van uw woning. Het Waterschap, uw gemeente en de Belastingdienst gebruiken dit op hun beurt voor een aantal belastingen. Het is daarom belangrijk dat de WOZ-waarde klopt.

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik BWB?

Postadres: Postbus 502, 4870 AM Etten-Leur
Bezoekadres: Bredaseweg 211, 4872 LA Etten-Leur
Telefoonnummer: 076 529 83 00

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar