Zelf WOZ bezwaar maken in Oostzaan?

Het oudste dorp in de Zaanstreek

Woont u in één van de drie oudste dorpen in de Zaanstreek: Oostzaan? Dan komt u uit dezelfde plek als kruidenier Albert Heijn. De WOZ in Oostzaan drukt de waarde van uw woning, kantoorruimte of vakantiehuis uit. Klopt het niet? Dan kunt u zelf WOZ bezwaar maken in Oostzaan. Zo werkt dat.

De Oostzaanse familie van Albert Heijn

Maakt u ’s zomers graag kanotochten in het Oostzanerveld? Of rijdt u graag paard rond ‘Het Twiske’? Oostzaan is een prachtige plek om te wonen, recreëren of werken. Het veenlandschap wordt afgewisseld door kronkelende slootjes. Vroeger was de Zaanstreek een belangrijk handelsgebied. Eén van de Oostzaanse handelsfamilies was die van Albert Heijn. Maar dat was niet de enige.

De hele Zaanstreek bruiste van de weverijen, scheepsbouwbedrijven en pakhuizen. De zeevaart stond centraal. Zeshonderd molens draaiden elke dag hun wieken. Een overblijfsel daarvan is de ‘Windjager’, de laatst overgebleven zaagmolen in het Oostzanerveld.

WOZ-waarde in Oostzaan

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of recreatieruimte in de gemeente Oostzaan ontvangt u ieder jaar een WOZ-beschikking. Goed om te weten: Cocensus heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente. Deze organisatie berekent uw WOZ in Oostzaan ieder jaar opnieuw op basis van een aantal kenmerken van uw woning, bedrijfspand of recreatieruimte. Denk aan:

 • Het bouwjaar
 • De ligging
 • Staat van onderhoud

Ook de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen zijn hierin van belang. Daarbij is het belangrijk om te vermelden dat de WOZ in Oostzaan jaarlijks opnieuw bepaald wordt vanwege een schommelde woningmarkt.

De WOZ in Oostzaan dient als fundament van een aantal belastingen. Om die reden is het slim om te controleren of uw WOZ-beschikking correct is. Is dat niet het geval? Is uw WOZ-waarde in Oostzaan te laag of te hoog, bijvoorbeeld? Of bent u geen eigenaar van een woning, bedrijfspand of recreatieruimte in de gemeente Oostzaan? Dan raden wij u aan om WOZ bezwaar te maken in uw gemeente. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met Cocensus. Ze helpen u graag verder.

WOZ bezwaar maken in Oostzaan

Wij verzekeren u: zelf bezwaar maken is niet lastig. U dient uw WOZ-beschikking in bij Cocensus, via ons formulier. Omdat wij een slim formulier hebben ingericht, heeft u hiervoor alleen uw WOZ-beschikking en argumenten nodig.

En niet geheel onbelangrijk is dat u uw eigendom het beste kent. Laat het WOZ bezwaar maken daardoor niet door anderen doen. Het is niet ingewikkeld. Maakt u WOZ bezwaar in Oostzaan, dan handelt Cocensus uw bezwaar verder af. Makkelijker en sneller kan niet!

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik Cocensus?

Bezoekadres: De Trompet 2700, 1967 DD Heemskerk
Telefoonnummer: 023-5563500
E-mailadres: belastingen@cocensus.nl

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar