Zelf WOZ bezwaar maken in Rucphen?

WOZ bezwaar in Rucphen

Heeft u het idee dat er iets mis is? Dan kunt u zelf WOZ bezwaar maken. Maak dat niet ingewikkelder dan het is. U kent uw eigendom. Dan kunt u ons formulier zeker invullen, met uw argumenten en WOZ-beschikking.  Klikt u op ‘Verzenden’, dan krijgt BWB uw bezwaar binnen. Zij nemen het in behandeling. U hoort van hen. Makkelijker en sneller kan niet!

WOZ-waarde in Rucphen

Bent u eigenaar van onroerend goed in de gemeente Rucphen? Dat kan gaan om een woning, kantoorpand of winkel bijvoorbeeld. Dan krijgt u elk jaar een WOZ-beschikking. De WOZ-waarde drukt uit wat uw eigendom waard is. Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

In de gemeente Rucphen wordt de WOZ-waarde niet willekeurig bepaald. BWB beoordeelt daarvoor kenmerken van uw woning. Ook goed om te weten: de WOZ in Rucphen volgt de huizenmarkt. Daarom kan het ieder jaar verschillen. Het blijft belangrijk om te controleren of het klopt. De WOZ-waarde vormt namelijk de basis van een aantal belastingen.

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik BWB?

Postadres: Postbus 502, 4870 AM Etten-Leur
Bezoekadres: Bredaseweg 211, 4872 LA Etten-Leur
Telefoonnummer: 076 529 83 00

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar