Zelf WOZ bezwaar maken in Woensdrecht?

WOZ bezwaar in Woensdrecht

Klopt uw WOZ-waarde in Woensdrecht niet? Dan kunt u zelf WOZ bezwaar maken. Houd de controle en doe dat vooral zelf. Gebruik daarvoor uw argumenten en de WOZ-beschikking. Daarmee vult u ons formulier makkelijk in. Klaar? Uw bezwaar komt terecht bij BWB. Zij nemen contact met u op. Makkelijker en sneller kan niet!

WOZ-waarde in Woensdrecht

Elk jaar valt de WOZ-beschikking op uw (digitale) mat. Daarin staat de WOZ-waarde van uw onroerend goed. Van woning tot kerk. Het drukt uit wat uw eigendom waard is. Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

BWB heeft jaarlijks de taak om in de gemeente Woensdrecht de WOZ vast te stellen. Daarvoor onderzoeken ze kenmerken van uw woning. De WOZ-waarde kan ieder jaar verschillen. Dat komt door schommelingen in de huizenmarkt. Daar is de WOZ afhankelijk van. Wij adviseren: loop altijd de WOZ-waarde na. Zeker omdat het de hoeveelheid belasting die u betaalt, beïnvloedt.

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik BWB?

Postadres: Postbus 502, 4870 AM Etten-Leur
Bezoekadres: Bredaseweg 211, 4872 LA Etten-Leur
Telefoonnummer: 076 529 83 00

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar