Zelf WOZ bezwaar maken in Woerden?

Hoofdstad van het Groene Hart

Woerden is dé hoofdstad van het Groene Hart! Een authentieke stad met een prachtige omgeving. Daar bent u het vast mee eens. De gemeente Woerden stelt elk jaar op 1 januari (peildatum) de WOZ-waarde vast van uw woning of niet-woning. Met ‘niet-woning’ bedoelen we een bedrijfspand, recreatieruimte of ander onroerend goed waarin u niet woont. Klopt het niet? U kunt zelf WOZ bezwaar maken in Woerden. Zo werkt dat.

Vestingstad met rijke geschiedenis

Het is heerlijk wonen in Woerden! Ook in de omliggende dorpen: Harmelen, Kamerik en Zegveld. Een groene omgeving met een rijke geschiedenis. Woerden stamt uit de Romeinse tijd en ontwikkelde zich tot vestingstad. Mét stadsrechten. Het Kasteel van Woerden, het stadhuis en de stellingmolen De Windhond zijn belangrijke gebouwen. Ze bestaan nog steeds. Synoniem voor Woerden? De ‘sfeervolle huiskamer’ van de regio. Vindt u dat ook?

WOZ-waarde in Woerden

Bent u woningeigenaar in de gemeente Woerden? Of heeft u een bedrijfspand of recreatieruimte? Dan hoort u van de gemeente Woerden uw WOZ. Het volgt de huizenmarkt. Elk jaar wordt deze opnieuw berekend. Er wordt rekening gehouden met de grootte van het pand en de kavel, de ligging en het bouwjaar bijvoorbeeld. Ook bijzondere kenmerken, zoals een dakkapel of aanbouw, achterstallig onderhoud en verkoopprijzen van vergelijkbare woningen doen ertoe.

Op uw beschikking staat altijd een waardepeildatum van 1 januari van het vorige jaar. Dit is landelijk vastgesteld. Dit geeft uw gemeente de tijd om de verkoopprijzen met veel aandacht te onderzoeken.

Het is mogelijk dat de WOZ-waarde niet klopt. Bijvoorbeeld een te hoge of te lage waarde, inhoudelijke gegevens die niet kloppen of dat het niet om uw eigendom gaat. Heeft u dat vermoeden? Controleer het goed. De WOZ-waarde in Woerden bepaalt mede de hoogte van gemeentelijke belastingen, zoals de onroerende-zaakbelasting. Belangrijk dus, dat het klopt.

WOZ bezwaar in Woerden

Bent u het niet eens met uw WOZ waarde? Bel de gemeente dan eerst even, op 14 0348. Onze medewerkers kunnen uw vragen beantwoorden. Misschien is het dan niet meer nodig om bezwaar te maken. Bent u het nog steeds niet eens met de aanslag? Dan kunt u gerust zelf bezwaar maken tegen de WOZ-waarde.

Waarom zou u bezwaar maken aan een ander overlaten? Zelf bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Woerden doet u eenvoudig via ons platform. Houd uw WOZ-beschikking bij de hand. Vul hiernaast ons formulier in en uw WOZ-bezwaar belandt direct bij gemeente Woerden. Makkelijker en sneller kan niet.

WOZ bezwaar maken is niet ingewikkeld. U kent uw woning zelf immers het beste. Daarom kunt u dat prima zelf. Houd uw WOZ-beschikking en argumenten bij de hand. Vul eenvoudig ons formulier hiernaast in. Verstuurd? De gemeente Woerden heeft uw WOZ bezwaar ontvangen. U krijgt van hen reactie. Makkelijker en sneller kan niet!

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik de gemeente Woerden?

Bezoekadres: Blekerijlaan 14, 3447 GR Woerden
Postadres: Postbus 45, 3440 AA Woerden

Heeft u vragen over de WOZ-waarde of de aanslag gemeentelijke belastingen? Bel of mail ons gerust. U kunt bellen op 14 0348 of mailen naar teambelastingen@woerden.nl

Gemeente Woerden logo

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar