Zelf WOZ bezwaar maken Wormerland?

WOZ bezwaar maken in Wormerland

‘Zelf WOZ bezwaar maken, dat is lastig.’ Dat horen we weleens, maar niets is minder waar. Vooral omdat wij het u zo makkelijk mogelijk maken met ons slimme formulier. Om deze in te vullen heeft u alleen uw WOZ-beschikking en argumenten nodig.

Denkt u erover om uw WOZ bezwaar door iemand anders te laten doen? Dat is niet nodig. Sterker nog: niemand kent uw eigendom zo goed als u. Om die reden raden wij u aan om zelf WOZ bezwaar te maken. Vul het formulier in en Cocensus neemt contact met u op. Makkelijker en sneller kan niet!

Midden in de Zaanstreek

Woont u midden in de Zaanstreek, in gemeente Wormerland? De WOZ-waarde in Wormerland laat zien wat uw eigendom waard is. Dat kan ook een bedrijfspand of recreatieruimte zijn. Heeft u het idee dat deze waarde niet klopt? Dan kunt u WOZ bezwaar maken in Wormerland. Zo werkt dat.

Het beste van twee werelden

Net boven Amsterdam, combineert de gemeente Wormerland het beste van twee werelden. Het groene, Noord-Hollandse polderlandschap en een kleine afstand tot de hoofdstad. ‘Een groene buffer tussen de stedelijke gebieden’ noemt de gemeente het zelf. Als dat geen fijne plek om te wonen is. In gemeente Wormerland wonen meer dan 16.000 inwoners, verdeeld over de plaatsen Jisp, Neck, Oostknollendam, Spijkerboor, Wijdewormer en Wormer.

WOZ-waarde in Wormerland

Woont u met plezier in Wormerland? Dan weet u vast dat er jaarlijks een WOZ-beschikking op uw mat valt. Daarin vindt u de WOZ-waarde in Wormerland. Cocensus heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

De WOZ-waarde in Wormerland schommelt, omdat het afhankelijk is van de huizenmarkt. Daarom stelt Cocensus de WOZ-waarde in Wormerland elk jaar opnieuw vast. Hierin spelen een aantal elementen een rol, zoals de grootte van het perceel, de ligging van uw woning en verkoopprijzen van vergelijkbare woningen. Al deze elementen samen bepalen de WOZ-waarde in Wormerland. Hier maken de Belastingdienst, het Waterschap en uw gemeente gebruik van.

Omdat er een aantal partijen gebruik van maken, is het belangrijk dat de WOZ-waarde klopt. Want het kan ook te hoog of te laag zijn. Daarnaast is het slim om te controleren of inhoudelijke gegevens kloppen. Is de WOZ-waarde in Wormerland niet juist? Maak dan bezwaar. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met Cocensus. Ze helpen u graag verder.

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik Cocensus?

Bezoekadres: De Trompet 2700, 1967 DD Heemskerk
Telefoonnummer: 023-5563500
E-mailadres: belastingen@cocensus.nl

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar