Zelf WOZ bezwaar maken in Altena?

WOZ bezwaar in gemeente Altena

WOZ bezwaar maken hoeft u niet uit te besteden. Dat kunt u ook zelf. Controleer alle gegevens goed. Vul vervolgens ons formulier in. Daarvoor heeft u de WOZ-beschikking en uw argumenten nodig. Uw bezwaar wordt verstuurd naar SVHW. U krijgt van hen reactie. Makkelijker en sneller kan niet!

De Altenase polders

Altena is een veelzijdige gemeente, midden in het groene polderlandschap. Bent u eigenaar van onroerend goed in de Altenase polders? De WOZ-waarde in de gemeente Altena drukt de waarde van uw woning, bedrijfspand of recreatieruimte uit. Vermoedt u dat het niet klopt? U kunt zelf WOZ bezwaar maken in Altena. Zo werkt dat.

Tussen de rivieren

De gemeente Altena valt tussen de rivieren en provincies Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland. Het staat bol van groen, landbouw en water. Er vallen 21 plaatsen in deze gemeente. Dat zijn: Almkerk, Andel, Babyloniënbroek, Drongelen, Dussen, Eethen, Genderen, Giessen, Hank, Meeuwen, Nieuwendijk, Rijswijk, Sleeuwijk, Uitwijk, Veen, Waardhuizen, Werkendam, Wijk en Aalburg, Woudrichem.

WOZ-waarde in gemeente Altena

Staat uw woning, bedrijfspand of recreatieruimte in één van deze plaatsen? Dan ligt er elk jaar een WOZ-beschikking op uw (digitale) mat. Het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente. De WOZ-waarde in Werkendam hoort u bijvoorbeeld van hen.

SVHW bepaalt uw WOZ-waarde niet lukraak. Daarvoor gebruiken ze kenmerken van uw woning. Zoals het bouwjaar, staat van het onderhoud en eventuele aanbouwen. Ook verkoopprijzen van vergelijkbare woningen doen ertoe. Schommelingen zijn mogelijk, want de WOZ-waarde volgt de huizenmarkt. De WOZ in Altena vormt de basis van een aantal belastingen. Belangrijk dus, dat het klopt.

Is dat niet zo? Is uw WOZ-waarde in Altena te hoog, te laag, klopt inhoudelijke informatie niet of is het niet uw eigendom? Maak dan WOZ bezwaar. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met SVHW. Ze helpen u graag verder.

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik SVHW?

Bezoekadres: Rijksstraatweg 3b, 3286 LS Klaaswaal
Postadres: Postbus 7059, 3286 ZH Klaaswaal
Telefoonnummer: (0186) 577 222 of (0800) 020 08 73

Logo SVHW

Veelgestelde vragen

  • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

    Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

  • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

    Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

  • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

    Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

  • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

    Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

  • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

    Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar