Mijn naam is Elianne Heiblom. Geboren en getogen Veenendaalse. Toen ik ruim 20 jaar geleden van school kwam ben ik niet meteen begonnen in de WOZ. Wel ben ik vrij snel aan het werk gegaan bij de overheid. Eerst bij de Inspectie van het Onderwijs, daarna bij de gemeente Veenendaal.
Over ons
Maak kennis met Elianne
Sinds een jaar of tien ben ik werkzaam binnen de WOZ. Eerst als algemeen medewerker WOZ. Nadat ik in 2017 mijn opleiding tot WOZ-taxateur heb gevolgd ben ik ook als zodanig werkzaam. Naast deze website doe ik dit nog steeds deeltijd als ZZP’er. Ik vind het een heerlijk vak. Hoewel het een behoorlijk analytisch vak is, is het ook heel veelzijdig. Ik vind het nog altijd heerlijk om de hele dag met huizen bezig te zijn. Daar kun je me ’s nachts voor wakker maken (grapje).
Daarnaast ben ik alweer twintig jaar getrouwd met Jeroen. Samen hebben we vier leuke kinderen, twee honden en een poes. Never a dull moment dus. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig, in de breedste zin van het woord. Denk aan handwerken, klussen en leuke ideeën bedenken. Naast mijn baan als taxateur en deze website heb ik samen met mijn zusje een duurzaam wiegje op de markt gebracht.
Het recht op bezwaar maken
Ik ben met deze website begonnen, omdat ik bij de uitoefening van mijn vak vaak tegen hetzelfde aan liep. Ik geloof enorm in het recht op bezwaar maken. In ons land is het zo geregeld dat je een vergoeding krijgt voor gemaakte kosten, wanneer je een adviseur inhuurt om je te helpen bezwaar te maken. Je moet dan wel in het gelijk gesteld worden natuurlijk.
Nu zijn er een aantal slimmeriken opgestaan die dit fenomeen hebben omarmd. Op zich niet zo verkeerd natuurlijk, maar het is behoorlijk uit de hand gelopen.
Het verdienmodel van bureaus
Er zijn bureaus (de zogenoemde ‘no cure no pay’) die hier een verdienmodel van hebben gemaakt. Zij dienen voor en namens mensen een (vaak) standaard bezwaar tegen de WOZ in. Dit doen ze in grote getalen. Wanneer ze bij een aantal ‘beet hebben’, krijgen ze de eerder genoemde vergoeding op hun rekening bijgeschreven.
De kosten die hier voor de gemeente mee gepaard gaan, zijn enorm. Waar ik het vooral moeilijk mee heb, is dat deze kosten uiteindelijk door de inwoners moet worden opgehoest, tenslotte is dat hoe het werkt. De belastingbetaler betaalt.
Dit platform als oplossing
Mijn website biedt een oplossing voor beide. Het biedt inwoners de mogelijkheid om heel eenvoudig bezwaar te maken. Geen ingewikkelde procedures, moeilijke vragen, DigiD of wat al meer drempels kunnen opwerpen. Met een formulier waar alle informatie die een inwoner kwijt wil kan worden ingevuld. Dit formulier voldoet aan alle eisen die aan een bezwaar gesteld worden.
Wij staan aan de kant van de gemeente. Geen hoge kostenvergoedingen, maar wel de landelijke digitale vindbaarheid en zichtbaarheid. Samen de krachten bundelen en tegenwicht bieden, maar toch het recht op bezwaar hoog in het vaandel dragen.
Samen staan we sterk
Ik doe dit natuurlijk niet alleen. Ik heb een team aan bekwame webbouwers, juristen en andere deskundigen om mee heen die me helpen met voor mij ingewikkelde vraagstukken. Of bijvoorbeeld het inrichten van de website. Zij helpen mij dit voor elkaar te boksen.
Sinds januari ben in samen gaan werken met de lokale lastenmeter. Samen proberen we nog meer te bereiken. Ik heb nog geen mensen in dienst. Wie weet komt dit nog in de toekomst, maar voor nu ben in de enige werknemer. Wanneer er contact wordt opgenomen met zelf WOZ bezwaar maken heb je dus altijd met mij te maken. Ik hoop je te spreken!
Start direct
Sluit uw gemeente of samenwerkingsverband vandaag nog aan
Wilt u burgers zelf hun bezwaren laten indienen? Met onze oplossing kiezen ze minder snel voor een no cure no pay bureau.
Meld uw gemeente aan