Wat als zelf bezwaar maken niet lukt en ik advies wil?

WOZ bezwaar maken kunt u best zelf. U weet het meeste over uw woning. Bent u niet in staat dit zelf te doen? Dan zijn er ook adviesbureaus die u kunnen begeleiden. Doe wel goed onderzoek naar hun manier van werken. We delen waarom dat belangrijk is en hoe u het beste bedrijf kunt kiezen.

Welke kennis heb ik nodig om zelf WOZ bezwaar te maken?

Twijfelt u of de WOZ-waarde van uw eigendom klopt? Maak bezwaar! Dat kunt u prima zelf. Om WOZ bezwaar te maken hoeft u geen specifieke juridische kennis te hebben. De kennis die u wel nodig heeft, gaat over uw woning. Uw WOZ-waarde kan bijvoorbeeld niet kloppen, vanwege een verbouwing, schade of verandering in de wijk. Als eigenaar weet u dit vaak zelf het beste.

Kan ik ook een adviesbureau inschakelen?

Lukt het u niet om zelf bezwaar te maken? Dan kunt u zich professioneel laten bijstaan door een adviesbureau. Dit kan eventueel een no cure no pay bureau zijn. Ga niet zomaar met een bedrijf in zee. Laat u goed informeren. Onderzoek de manier, waarop deze bedrijven werken. Dat is belangrijk. Er zijn heel veel bureaus, die hetzelfde werk lijken te doen. Maar er zijn echt grote verschillen. Zijn ze er voor u of is het hun doel om de kostenvergoeding op te strijken?

Wat houdt de kostenvergoeding in?

Zelf betaalt u meestal niets aan een no cure no pay bureau, maar de gemeente wel. Tenminste: als het bezwaar gegrond blijkt te zijn. Dan betaalt de gemeente een proceskostenvergoeding. No cure no pay bureaus dienen vaak standaard WOZ bezwaren in, zonder details. Dat kost de gemeente veel tijd. En tijd is ook geld. Dus hoe meer bezwaren langs no cure no pay bureaus gaan, hoe hoger de gemeentelijke lasten worden. Dat merkt u als burger in uw portemonnee.

Hoe kies ik het juiste adviesbureau?

Natuurlijk rekent niet elk no cure no pay bureau naar zichzelf toe. Er zijn genoeg bedrijven die u prima kunnen begeleiden. Kies bewust. Lees de reviews, als die er zijn. Er zijn ook bureaus die u tegen een kleine vergoeding kunnen adviseren. Ook zij kunnen u uitleggen of het zinvol is om bezwaar te maken en hoe u dat het beste doet. Een voorbeeld van zo’n bureau is: mijnbasisregistratie.nl.

Wilt u het eerst zelf proberen? Dat moedigen we alleen maar aan! U kunt beter WOZ bezwaar maken, dan u denkt. Wij leggen duidelijk uit hoe het werkt.