Zelf WOZ bezwaar maken in Albrandswaard?

Bezwaarformulier

Van bruisend naar rust

Dicht bij het bruisende stadsleven, maar toch in de natuur. Dat kenmerkt de gemeente Albrandswaard. Een heerlijke plek! De WOZ in Albrandswaard drukt de waarde van uw eigendom uit. Is het onjuist? U kunt zelf WOZ bezwaar maken in Albrandswaard. Zo werkt dat.

Deel van de metropoolregio

Omringd door de Hollandse polder, de metropoolregio Rotterdam-Den Haag en de rivier de Oude Maas. Daar ligt de gemeente Albrandswaard. De gemeente Albrandswaard bestaat uit de plaatsen Poortugaal en Rhoon. U kunt zich uitleven in de stad, maar thuiskomen in de rust. Echt genieten!

WOZ-waarde in Albrandswaard

Woont u in Poortugaal? Heeft u een pand op het bedrijventerrein Rotterdam-Albrandswaard? Of heeft u een recreatieruimte vlak bij het Rhoon Golfcenter? Dan krijgt u jaarlijks de WOZ-waarde namens de gemeente Albrandswaard te horen. Het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

De WOZ in Albrandswaard is geen lukraak getal. SVHW stelt de WOZ-waarde vast aan de hand van een aantal kenmerken. Denk aan de kavelgrootte, het bouwjaar en ligging. Ook verkoopprijzen van vergelijkbare woningen spelen een rol. De WOZ-waarde schommelt ook mee met de huizenmarkt. De Belastingdienst, het Waterschap en uw gemeente gebruiken het voor een aantal belastingen. Belangrijk dus, dat het klopt.

Is dat niet het geval? Dat is mogelijk. Misschien is uw WOZ-waarde te hoog, te laag, zijn inhoudelijke gegevens niet juist of bent u geen eigenaar van het onroerend goed. Dan kunt u bezwaar maken. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met SVHW. Ze helpen u graag verder.

WOZ bezwaar in Albrandswaard

Houd de controle. Maak zelf WOZ bezwaar. U kent uw woning het beste. Controleer alle gegevens goed. Met uw WOZ-beschikking en argumenten vult u ons formulier zo in. Klikt u op versturen, dan belandt uw bezwaar direct bij SVHW. U krijgt van hen reactie. Makkelijker en sneller kan niet!

Hoe bereik ik SVHW?

Bezoekadres: Rijksstraatweg 3b, 3286 LS Klaaswaal
Postadres: Postbus 7059, 3286 ZH Klaaswaal
Telefoonnummer: (0186) 577 222 of (0800) 020 08 73

Logo SVHW

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar