Zelf WOZ bezwaar maken in Asten?

Het klokkendorp dat de moeite waard is

Het thuis van Nationaal Park De Groote Peel, Beiaarden en de Jan Paagman Sterrenwacht. De gemeente Asten is de moeite waard! Deze gemeente in Noordoost-Brabant ligt tegen de Limburgse grens. Bent u daar eigenaar van een woning, monument of bedrijfsruimte? De waarde van uw eigendom ziet u terug in de WOZ in Asten. Is dat niet juist? U kunt zelf WOZ bezwaar maken in Asten. Zo werkt dat.

‘Het leukste uitje van Noord-Brabant’

Welk museum is in 2012 geopend door Beatrix? Museum Klok & Peel natuurlijk! Asten heeft een bijzonder erfgoed. Dat is te zien in ‘Het leukste uitje van Noord-Brabant’. De Beiaardcollectie richt zich op het werk van klokkengieterij Eijsbouts. Toeristen komen af op de typerende geschiedenis van het klokkenspel. De natuurhistorische collectie laat zien wat natuurgebied de Peel te bieden heeft. Een indrukwekkend hoogveenmoeras. Maar daar weet u vast meer over dan wij.

WOZ-waarde in Asten

Bent u woningeigenaar in Asten? Staat uw recreatieruimte vlakbij Nationaal Park de Groote Peel? Of heeft u een bedrijfspand in de buurt van de A67? Dan weet u: u krijgt te maken met de WOZ in Asten. Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

De WOZ-waarde volgt de huizenmarkt. Dat betekent dat deze waarde schommelt: omlaag en omhoog. Elk jaar wordt de WOZ-waarde in Asten opnieuw vastgesteld. De BSOB baseert de WOZ-waarde in Asten op kenmerken van uw woning en verkoopprijzen van vergelijkbare woningen. Denk aan:

  • De kavelgrootte
  • De ligging
  • De staat van het onderhoud

Houd er rekening mee dat de WOZ in Asten de basis vormt van een aantal belastingen. Het is dus van belang dat deze informatie juist is.

Weet u dat niet zeker? Het is mogelijk dat uw WOZ-waarde te hoog of te laag is. Of dat inhoudelijke gegevens niet kloppen. Gaat het niet om uw eigendom? Ook dat is mogelijk. Dan kunt u bezwaar maken. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met BSOB. Ze helpen u graag verder.

WOZ bezwaar in Asten

Stel: u vindt het moeilijk om zelf WOZ bezwaar te maken en overweegt het om het uit te besteden. Ons advies? Doe het vooral zelf, want u kent uw onroerend goed het beste. U heeft genoeg aan uw WOZ-beschikking en argumenten. Vul ze in op ons formulier, die direct bij BSOB komt. U krijgt van hen reactie. Makkelijker en sneller kan niet!

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik BSOB?

Bezoekadres: Raadhuislaan 2, 5341 GM Oss
Postadres: Postbus 154, 5340 AD Oss
Telefoonnummer: 088-551 00 00

Veelgestelde vragen

  • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

    Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

  • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

    Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

  • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

    Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

  • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

    Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

  • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

    Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar