Zelf WOZ bezwaar maken in Barendrecht?

Voor de Barendrechters

Bent u een Barendrechter? Geboren en getogen, of misschien woont u er nog maar net. In beide gevallen drukt de WOZ in Barendrecht de waarde van uw onroerend goed uit. Daar kunnen fouten insluipen. Is dat het geval? U kunt zelf WOZ bezwaar maken in Barendrecht. Zo werkt dat.

Stad van spruitjes

Wij zeggen spruitjes, u zegt? Barendrecht! Deze groene groente is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Barendrecht. Tot de Tweede Wereldoorlog leefden de inwoners van Barendrecht van landbouw. Ook Rotterdam had een grote rol in de groei van de gemeente. De gemeente Barendrecht hoort dan ook bij de metropoolregio Rotterdam-Den Haag.

WOZ-waarde in Barendrecht

Bent u een inwoner van Barendrecht? Bezit u een pand op bedrijventerrein Dierenstein? Of heeft u een recreatieruimte bij één van de parken? Dan krijgt u elk jaar een WOZ-beschikking op de (digitale) mat. Het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

De WOZ in Barendrecht volgt de huizenmarkt. SVHW berekent het elk jaar opnieuw. Dat gebeurt op basis van kenmerken van uw woning en verkoopprijzen van vergelijkbare woningen. Bijvoorbeeld het bouwjaar, aantal vierkante meters en de ligging. De WOZ in Barendrecht is niet zomaar een getal. Een aantal belastingen zijn hierop gebaseerd. Belangrijk dus, dat het klopt.

Controleer uw WOZ-beschikking daarom goed. Vermoedt u dat het verkeerd vastgesteld is? Of is er inhoudelijke informatie niet juist? Of is het uw eigendom niet? Maak WOZ bezwaar. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met SVHW. Ze helpen u graag verder.

WOZ bezwaar in Barendrecht

WOZ bezwaar maken is uw recht. Maak er gebruik van. Doe dat vooral zelf. U kent uw woonplaats en woning het beste. Vul ons formulier in, aan de hand van uw WOZ-beschikking en argumenten. Het wijst zich vanzelf. Uw bezwaar belandt bij SVHW. Zij handelen het verder af. Makkelijker en sneller kan niet!

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik SVHW?

Bezoekadres: Rijksstraatweg 3b, 3286 LS Klaaswaal
Postadres: Postbus 7059, 3286 ZH Klaaswaal
Telefoonnummer: (0186) 577 222 of (0800) 020 08 73

Logo SVHW

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar