Zelf WOZ bezwaar maken in Bernheze?

Midden in het Brabantse landschap

Geniet u van uw woning, boerderij of kerk in Bernheze? Een prachtige gemeente in het Brabantse landschap. De WOZ in Bernheze beschrijft de waarde van uw onroerend goed. Heeft u daar twijfels over? U kunt zelf WOZ bezwaar maken in Bernheze. Zo werkt dat.

Een verborgen parel

Of de gemeente Bernheze een verborgen parel is? Dat weet u vast beter dan wij. Eén ding is zeker, deze gemeente tussen ’s-Hertogenbosch, Oss, Veghel en Uden is de moeite waard. Rijk aan monumenten, zoals kasteel Heeswijk. Verbonden met de natuur, in oergebied ‘De Maashorst’. En gericht op het heelal, met sterrenwacht Halley. Wat is uw favoriete bezienswaardigheid in Bernheze?

De gemeente Bernheze bestaat uit de plaatsen Heesch, Heeswijk-Dinther, Loosbroek, Nistelrode en Vorstenbosch.

WOZ in Bernheze

Ieder jaar deelt de gemeente Bernheze de WOZ-waarde met u wanneer u eigenaar van een woning, bedrijfspand of recreatieruimte bent. Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente. De WOZ-waarde is niet willekeurig: BSOB stelt deze waarde vast aan de hand van een aantal kenmerken. Te denken valt aan:

 • De kavelgrootte
 • Het bouwjaar
 • De ligging

Andere factoren die een rol spelen, zijn de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen. De WOZ in Bernheze schommelt op basis van de huizenmarkt. Het is belangrijk dat deze informatie juist is, want de Belastingdienst, het Waterschap en uw gemeente gebruiken het voor een aantal belastingen. Controleer het daarom goed. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met BSOB. Ze helpen u graag verder.

WOZ bezwaar in Bernheze

Ziet u onjuistheden? Het kan voorkomen dat uw WOZ-waarde in Bernheze te hoog of te laag is, inhoudelijke gegevens onjuist zijn of u bent geen eigenaar van het onroerend goed. Als dat het geval is, dan kunt u bezwaar maken tegen de WOZ in Bernheze.

Vul direct ons formulier in aan de hand van uw WOZ-beschikking en argumenten. Klikt u op versturen, dan belandt uw bezwaar direct bij BSOB. Makkelijker en sneller kan niet!

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik BSOB?

Bezoekadres: Raadhuislaan 2, 5341 GM Oss
Postadres: Postbus 154, 5340 AD Oss
Telefoonnummer: 088-551 00 00

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar