Zelf WOZ bezwaar maken in Boekel?

Brabants genieten

Wonen in Boekel: dat is Brabants genieten! Toch? Misschien bent u trotse eigenaar van een woning, kantoorruimte of monument in Boekel. Maar bent u minder tevreden over uw WOZ-waarde. In Boekel Het drukt de waarde van uw onroerend goed uit. Alleen dat kan onjuist zijn. U kunt zelf WOZ bezwaar maken in Boekel. Zo werkt dat.

Groen, groener, groenst

Wist u dat de naam ‘Boekel’ verwijst naar de beuk? Dat past perfect bij deze groene gemeente. In het oosten van Noord-Brabant wordt deze gemeente omringd door natuur. Van Nationaal Park de Grote Peel tot Landschapspark de Maashorst. U kunt hier naar hartenlust fietsen, wandelen of sporten. Een dag doorgebracht in de buitenlucht? Strijk neer op een terras en ervaar de Brabantse ambacht én gezelligheid.

WOZ-waarde in Boekel

Bent u eigenaar van een woning, bedrijfspand of recreatieruimte in de gemeente Boekel? Dan vertelt uw gemeente u over uw WOZ in Boekel, waarin de huizenmarkt leidend is. Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

De WOZ-waarde in Boekel wordt ieder jaar opnieuw berekend. Hierbij spelen een aantal factoren een rol, zoals de grootte van het pand en de kavel, de ligging en het bouwjaar. Bijzondere kenmerken blijven hierin ook niet onopgemerkt, zoals:

 • Een dakkapel of aanbouw
 • Achterstallig onderhoud
 • Verkoopprijzen van vergelijkbare woningen

De WOZ-waarde in Boekel kan feitelijk onjuist zijn: een te hoge of lage waarde, inhoudelijke gegevens die niet kloppen of het is niet uw eigendom. Controleer de WOZ-waarde daarom goed. Want de WOZ-waarde in Boekel bepaalt mede de hoogte van gemeentelijke belastingen, zoals de onroerendezaakbelasting.

Het is van belang dat de WOZ-waarde klopt. Is dat niet het geval? Dan kunt u bezwaar maken. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met BSOB. Ze helpen u graag verder.

WOZ bezwaar in Boekel

Ziet u er tegenop om WOZ bezwaar te maken, omdat het u ingewikkeld lijkt? Dat is niet nodig: u kent uw woning als geen ander. Houd uw WOZ-beschikking en argumenten bij de hand. Na het invullen van het formulier, neemt BSOB contact met u op. Makkelijker en sneller kan niet!

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik BSOB?

Bezoekadres: Raadhuislaan 2, 5341 GM Oss
Postadres: Postbus 154, 5340 AD Oss
Telefoonnummer: 088-551 00 00

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar