Zelf WOZ bezwaar maken in Deurne?

‘Palet van de Peel’

‘Palet van de Peel’. Dat staat natuurlijk voor Deurne! Als u dit leest, staat uw eigendom vast in deze gemeente. De WOZ-waarde in Deurne geeft aan wat uw woning, boerderij of monument waard is. Klopt dat niet? U kunt zelf WOZ bezwaar maken in Deurne. Zo werkt dat.

Peeldorp op de grens

Deurne is een grens- én Peeldorp. Het ligt precies tussen Brabant en Limburg, als onderdeel van het afgegraven hoogveengebied ‘De Peel’. Creativiteit vindt u in Deurne volop. Het heeft zijn eigen carnavalsvereniging ‘De Peelstrekels’ en was het thuis van schrijvers Antoon Coolen, Friso Wiegersma en Toon Kortooms.

Alsof dat nog niet genoeg was, valt de gemeente Deurne ook onder de Metropoolregio Eindhoven. In Deurne en omgeving is altijd wat te beleven. Of het één van de mooiste streken in Nederland is? Dat laten we aan u over!

WOZ-waarde in Deurne

Als eigenaar van een woning, recreatieruimte of bedrijfspand weet u: u krijgt te maken met WOZ-waarde in Deurne. Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

De huizenmarkt bepaalt de WOZ-waarde, en – het is geen verrassing – die schommelt. De GBD baseert de WOZ-waarde in Deurne op kenmerken van uw woning, zoals de kavelgrootte, de ligging en de staat van het onderhoud. Ook verkoopprijzen van vergelijkbare woningen spelen mee.

Goed om te weten: de WOZ in Deurne vormt de basis van een aantal belastingen. Om die reden is het van belang dat deze informatie juist is. Weet u dat niet zeker? Of juist heel zeker, omdat de WOZ-waarde te laag of te hoog is? Of kloppen inhoudelijke gegevens niet? Dan kunt u WOZ bezwaar maken. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met BSOB. Ze helpen u graag verder.

WOZ bezwaar in Deurne

Wij horen weleens: ‘Het is ingewikkeld om WOZ bezwaar te maken’. Ervaart u dat ook? Met ons slimme formulier bewijzen we u graag het tegendeel. Om die reden raden we dan ook aan om zelf WOZ bezwaar te maken. En vergeet niet: u kent uw eigendom het beste.

Wilt u zelf WOZ bezwaar maken? Hiervoor heeft u nodig: uw WOZ-beschikking en argumenten. Wanneer het formulier compleet is, klikt u op verzenden. Dan ontvangt BSOB uw WOZ bezwaar. Makkelijker en sneller kan niet!

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik BSOB?

Bezoekadres: Raadhuislaan 2, 5341 GM Oss
Postadres: Postbus 154, 5340 AD Oss
Telefoonnummer: 088-551 00 00

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar