Zelf WOZ bezwaar maken in Dordrecht?

De oudste stad van Holland

Bent u eigenaar van een woning, bedrijfspand of recreatieruimte in Dordrecht? Of beter gezegd: ‘Dordt’. Dan woont u in de oudste stad van Holland! De WOZ-waarde in Dordrecht drukt de waarde van uw eigendom uit. Vermoedt u dat het niet klopt? U kunt zelf bezwaar maken tegen de WOZ in Dordrecht. Zo werkt dat.

Een belangrijke handelsstad

Dordrecht is één van de oudste steden van Nederland. Het is van oorsprong een belangrijke handelsstad. Dat ziet u nog steeds terug. Oude havens, pakhuizen en monumentale panden komt u overal in de binnenstad tegen. Vanuit Dordrecht loopt u zo de Biesbosch in of kijkt u uit over het drierivierenpunt. Alsof dat nog niet genoeg is, kunt u ook overal cultuur snuiven.

Dordrecht is één van de Drechtsteden. Deze streek in de provincie Zuid-Holland wordt verbonden door het water. De drie rivieren Beneden-Merwede, de Noord en de Oude Maas komen hier samen. Een centrale plaats dicht bij de Randstad, maar nog steeds midden in de natuur.

WOZ-waarde in Dordrecht

Dit wist u natuurlijk allang, als echte Dordtenaar. Misschien woont u er al jaren of sinds kort. In beide gevallen krijgt u elk jaar de WOZ namens de gemeente Dordrecht op de (digitale) mat. De Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden (GBD) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente. De WOZ-waarde in de gemeente Dordrecht geeft aan wat uw woning, bedrijfspand of recreatieruimte waard is.

De GBD berekent elk jaar de WOZ-waarde in Dordrecht. Daarvoor gebruiken ze kenmerken van uw woning, zoals de grootte, het bouwjaar en staat van het onderhoud. Ook verkoopprijzen van vergelijkbare woningen tellen mee. De WOZ-waarde in Dordrecht volgt de huizenmarkt. Het stijgt of daalt mee. In de gemeente Dordrecht vormt de WOZ-waarde de basis van een aantal belastingen. Belangrijk dus, dat het klopt.

Is uw WOZ-waarde te hoog of te laag, kloppen inhoudelijke gegevens niet of bent u geen eigenaar van het onroerend goed? Dan kunt u bezwaar tegen de WOZ-waarde in Dordrecht maken. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met de GBD. Ze helpen u graag verder.

WOZ bezwaar in Dordrecht

Heeft u bezwaar tegen de WOZ in Dordrecht? Dat kan! U kent uw eigendom het beste. Daarom raden wij u aan om zelf bezwaar tegen de WOZ-waarde in Dordrecht te maken. Daarvoor heeft u de WOZ-beschikking en uw argumenten nodig. Vul eenvoudig ons formulier in. Uw bezwaar wordt direct naar de GBD verstuurd. U krijgt van hen reactie. Makkelijker en sneller kan niet!

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik de GBD?

Bezoekadres: Industrieweg 11, Sliedrecht
Postadres: Postbus 8, 3300 AA Dordrecht

Vragen over gemeentelijke belastingen? Neem contact op met uw gemeente via het telefoonnummer 14078 of 140184 voor Sliedrecht.

Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden logo

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar