Zelf WOZ bezwaar maken in Gemert-Bakel?

Kerkdorpen met een rijke historie

Wist u dat Bakel bijna het oudste dorp van Nederland is? Net als de andere zes kerkdorpen in de gemeente Gemert-Bakel heeft het een rijke historie. Bent u een inwoner van Gemert-Bakel? De WOZ-waarde in Gemert-Bakel drukt de waarde van uw woning of ander onroerend goed uit. Twijfelt u of dit klopt? U kunt zelf WOZ bezwaar maken in Gemert-Bakel. Zo werkt dat.

De ‘Heerlijckheden’ van vroeger

De naam zegt het al. De gemeente Gemert-Bakel bestaat natuurlijk uit de dorpen Gemert en Bakel. Maar ook De Mortel, Handel, Elsendorp, De Rips en Milheeze horen erbij. Zeven kerkdorpen met een gemeenschappelijk kenmerk. Ze zijn gebouwd rondom een kerk. Het zijn zogeheten ‘kerkdorpen’!

Wist u dat Gemert, Bakel, Milheeze en omgeving ook een bijzondere status hadden in de dertiende eeuw? Het waren ‘Heerlijckheden’. Soevereine gebieden die bekend stonden om hun vrijheid en Bourgondische sfeer. Dat is nog steeds zo, vindt u niet?

WOZ-waarde in Gemert-Bakel

Wanneer u eigenaar bent van een woning, recreatieruimte en bedrijfspand dan krijgt u te maken met WOZ-waarde in Gemert-Bakel. Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

De WOZ-waarde in Gemert-Bakel is gebaseerd op de huizenmarkt, en die schommelt. BSOB baseert in de gemeente Gemert-Bakel de WOZ op kenmerken van uw woning en verkoopprijzen van vergelijkbare woningen. Zoals de kavelgrootte, de ligging en de staat van het onderhoud.Belangrijk om te weten is dat de WOZ in Gemert-Bakel de basis vormt van een aantal belastingen. Om die reden is het belangrijk dat deze informatie juist is.

Twijfelt u of uw WOZ-waarde juist is? Of bent u er zeker van, omdat…

 • …uw WOZ-waarde te laag of te hoog is?
 • …inhoudelijke gegevens niet kloppen?
 • …het niet om uw eigendom gaat?

Wanneer u ‘ja’ antwoordt op een of meerdere vragen, dan kunt u WOZ bezwaar maken. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met BSOB. Ze helpen u graag verder.

WOZ bezwaar in Gemert-Bakel

‘WOZ bezwaar maken is lastig’. Is dat uw gedachte? Wij verzekeren u: dat is het niet. Want u kent uw eigendom als geen ander. Bovendien maakt ons slimme formulier het u zo makkelijk mogelijk voor u. Het enige wat u hiervoor nodig heeft, is uw WOZ-beschikking en argumenten. Is het formulier compleet, klik dan op ‘verzenden’. Dan ontvangt BSOB uw WOZ bezwaar. Makkelijker en sneller kan niet!

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik BSOB?

Bezoekadres: Raadhuislaan 2, 5341 GM Oss
Postadres: Postbus 154, 5340 AD Oss
Telefoonnummer: 088-551 00 00

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar