Zelf WOZ bezwaar maken in Goeree-Overflakkee?

Echt genieten op dit eiland

De kustlijn is uitgestrekt, de dorpen gezellig en de tulpenvelden kleuren ieder jaar het eiland. Dat gaat natuurlijk over Goeree-Overflakkee. Daar is het echt genieten! De WOZ in Goeree-Overflakkee drukt de waarde van uw onroerend goed uit. Misschien stelt u dat niet op prijs. Omdat het niet klopt. U kunt zelf WOZ bezwaar maken in Goeree-Overflakkee. Zo werkt dat.

Zeeuwse cultuur, of toch niet

Wandelen langs de kust, fietsen door de duinen of u uitleven met watersport. Dat noemen wij nog eens heerlijk vertoeven op Goeree-Overflakkee. Er is genoeg te doen! De cultuur heeft wat weg van het Zeeuwse, maar dat is het niet. Goeree-Overflakkee hoort bij de provincie Zuid-Holland. Maar dat wist u natuurlijk allang.

De gemeente Goeree-Overflakkee bestaat uit de plaatsen: Achthuizen, Den Bommel, Dirksland, Goedereede, Herkingen, Melissant, Middelharnis, Nieuwe-Tonge, Ooltgensplaat, Ouddorp, Oude-Tonge, Sommelsdijk, Stad aan ’t Haringvliet, Stellendam.

WOZ-waarde in Goeree-Overflakkee

Woont u met veel plezier op Goeree-Overflakke? Heeft u een heerlijke recreatieruimte aan het strand? Of staat uw bedrijf in één van de dorpen die het eiland rijk is? Dan ligt er elk jaar een WOZ-beschikking op uw (digitale) mat. Het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

De WOZ-waarde schommelt. Het is afhankelijk van de huizenmarkt. Daarom stelt SVHW de WOZ-waarde elk jaar opnieuw vast. Daarvoor gebruikt SVHW kenmerken van uw woning, zoals de grootte van de kavel, het bouwjaar en eventuele aanbouwen. SVHW neemt ook verkoopprijzen van andere woningen mee. Het getal dat daar uit komt rollen, vormt de basis van een aantal belastingen. Belangrijk dus, dat het klopt.

Is dat niet het geval? Dat kan. Soms is uw WOZ-waarde op Goeree-Overflakke te hoog of te laag. Het is ook mogelijk dat inhoudelijke informatie niet klopt. Of dat het uw eigendom niet is. Dan kunt u bezwaar maken. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met SVHW. Ze helpen u graag verder.

WOZ bezwaar in Goeree-Overflakkee

Houd de controle. Maak zelf WOZ bezwaar. Daar bent u prima toe in staat. U heeft alleen de WOZ-beschikking en uw argumenten nodig. Vul daarmee ons formulier in. Ons platform verzendt uw bezwaar direct naar SVHW. Zij nemen verder contact met u op. Makkelijker en sneller kan niet!

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik SVHW?

Bezoekadres: Rijksstraatweg 3b, 3286 LS Klaaswaal
Postadres: Postbus 7059, 3286 ZH Klaaswaal
Telefoonnummer: (0186) 577 222 of (0800) 020 08 73

Logo SVHW

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar