Zelf WOZ bezwaar maken in Hendrik-Ido-Ambacht?

Ruime, groene en maritieme omgeving

Bent u eigenaar van een woning in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht? Dat is heerlijk wonen in deze ruim opgezette, groene, maritieme omgeving. Of niet, als u het gevoel heeft dat er iets niet klopt. De WOZ in Hendrik-Ido-Ambacht geeft aan welke waarde uw onroerend goed heeft. Twijfelt u hierover? U kunt zelf WOZ bezwaar maken in Hendrik-Ido-Ambacht. Zo werkt dat.

Ambachtsheer Hendrik Yden

Weet u waar de naam Hendrik-Ido-Ambacht vandaan komt? In 1322 overstroomde de Zwijndrechtse Waard. Graaf Willem III van Holland startte een project om het gebied te bedijken. Wie daar aan deelnam? Een zekere ambachtsheer Hendrik Yden. U raadt het al, daar komt het huidige ‘Hendrik-Ido-Ambacht’ vandaan.

Hendrik-Ido-Ambacht is één van de Drechtsteden. Deze streek in de provincie Zuid-Holland wordt verbonden door het water. De drie rivieren Beneden-Merwede, de Noord en de Oude Maas komen hier samen. Een centrale plaats dicht bij de Randstad, maar nog steeds midden in de natuur.

WOZ-waarde in Hendrik-Ido-Ambacht

Bent u woningeigenaar in Hendrik-Ido-Ambacht? Staat uw recreatieruimte vlak bij het Sandelingen-Ambacht natuurgebied? Of heeft u een bedrijfspand langs de rivier de Noord? Hoe dan ook, krijgt u te maken met de WOZ in Hendrik-Ido-Ambacht. De Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden (GBD) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

Namens de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht krijgt u de WOZ elk jaar op de (digitale) mat. Deze waarde volgt de huizenmarkt. De GBD baseert de WOZ-waarde in Hendrik-Ido-Ambacht op kenmerken van uw woning en verkoopprijzen van vergelijkbare woningen. Bijvoorbeeld de kavelgrootte, ligging en staat van het onderhoud. De WOZ in Hendrik-Ido-Ambacht vormt de basis van een aantal belastingen. Belangrijk dus, dat het klopt.

Twijfelt u over de juistheid van uw WOZ in Hendrik-Ido-Ambacht? Het is mogelijk dat uw WOZ-waarde te hoog of te laag is, inhoudelijke gegevens niet kloppen of dat het niet om uw eigendom gaat. Dan kunt u bezwaar maken. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met de GBD. Ze helpen u graag verder.

WOZ bezwaar in Hendrik-Ido-Ambacht

Ons advies? Maak vooral zelf WOZ bezwaar. Daar heeft u niemand anders voor nodig. U kent uw woonplaats en woning het beste. U heeft genoeg aan uw WOZ-beschikking en argumenten. Vul ze in op ons formulier. Verstuurd? Het komt direct aan bij de GBD. U krijgt van hen reactie. Makkelijker en sneller kan niet!

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik de GBD?

Bezoekadres: Industrieweg 11, Sliedrecht
Postadres: Postbus 8, 3300 AA Dordrecht

Vragen over gemeentelijke belastingen? Neem contact op met uw gemeente via het telefoonnummer 14078 of 140184 voor Sliedrecht.

Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden logo

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar