Zelf WOZ bezwaar maken in Hoeksche Waard?

WOZ bezwaar in Hoeksche Waard

Klopt het niet? Dan kunt u zelf WOZ bezwaar maken. Via ons platform belandt uw bezwaar rechtstreeks bij SVHW. Dat kunt u prima zelf, want u kent uw eigendom het best. Wat u daarvoor moet doen? U vult alle gegevens en uw argumenten in ons formulier in. Vervolgens krijgt u reactie van SVHW. Makkelijker en sneller kan niet!

WOZ-waarde in Hoeksche Waard

Bent u een worstebakker, vullejeager of stokkiesman? Dan heeft u waarschijnlijk een woning in de Hoeksche Waard. Deze hilarische bijnamen worden gegeven aan inwoners van Heinenoord, Strijen en Oud-Beijerland. De WOZ in Hoeksche Waard stelt vast wat uw onroerend goed waard is. Jaarlijks krijgt u een WOZ-beschikking namens de gemeente Hoeksche Waard.

Het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente. SVHW berekent bijvoorbeeld de WOZ-waarde in Oud-Beijerland. Dat gebeurt op basis van kenmerken van uw woning. Het is ook afhankelijk van de huizenmarkt. De WOZ in Oud-Beijerland, en heel de Hoeksche Waard, beïnvloedt de hoeveelheid belasting die u betaalt. Belangrijk dus, dat het klopt.

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik SVHW?

Bezoekadres: Rijksstraatweg 3b, 3286 LS Klaaswaal
Postadres: Postbus 7059, 3286 ZH Klaaswaal
Telefoonnummer: (0186) 577 222 of (0800) 020 08 73

Logo SVHW

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar