Zelf WOZ bezwaar maken in Krimpenerwaard?

WOZ bezwaar in Krimpenerwaard

WOZ bezwaar maken heeft u zo gedaan. Wij raden aan: doe het gewoon zelf. Houd uw WOZ-beschikking en argumenten bij de hand. Daarmee vult u ons formulier zo in. Met één druk op de knop, verzendt u het naar SVHW. Een contactpersoon daar neemt contact met u op. Makkelijker en sneller kan niet!

Koeien, boerensloten en kaasmakers

Wij zeggen zilverstad, u zegt? Schoonhoven natuurlijk! Niet te missen in de gemeente Krimpenerwaard. Net als de koeien, boerensloten en kaasmakers. En uw woning, bedrijfspand of recreatieruimte. De WOZ in Krimpenerwaard stelt vast wat uw eigendom waard is. Klopt dit niet? U kunt zelf WOZ bezwaar maken in Krimpenerwaard. Zo werkt dat.

Van moerasbos tot kaasstreek

We nemen u mee naar duizend jaar geleden. Toen was de gemeente Krimpenerwaard nog één groot moerasbos. Wat is er veel veranderd! Overal waar u kijkt, ziet u uitgestrekte weilanden, knusse dorpen en slingerende slootjes. Kaasboerderijen schieten uit de grond. Ambachtelijke kaas kenmerkt deze streek. Net als zilverstad Schoonhoven. Honderden jaren geleden voerden de eerste zilversmeden hier hun vak uit. Tot op de dag van vandaag.

De gemeente Krimpenerwaard bestaat uit de plaatsen: Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude, Gouderak, Haastrecht, Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Schoonhoven, Stolwijk en Vlist.

WOZ-waarde in Krimpenerwaard

Bent u eigenaar van een woning in één van deze plaatsen? Dan ligt er elk jaar een WOZ-beschikking op uw (digitale) mat. Ook als u een bedrijfspand of recreatieruimte in de gemeente Krimpenerwaard heeft. Het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

Elk jaar wordt uw WOZ in Krimpenerwaard opnieuw vastgesteld. De WOZ-waarde daalt of stijgt mee met de huizenmarkt. SVHW berekent de WOZ-waarde in Krimpenerwaard op basis van kenmerken van uw woning en verkoopprijzen van vergelijkbare woningen. Bijvoorbeeld het bouwjaar, de staat van het onderhoud en de ligging. SVHW gebruikt de WOZ-waarde als basis voor een aantal belastingen. Belangrijk dus, dat het klopt.

Vermoedt u dat er iets niet juist is? Dat kan over de hoogte van uw WOZ-waarde in Krimpenerwaard gaan, maar ook over inhoudelijke gegevens. Of misschien bent u geen eigenaar van het onroerend goed. U kunt bezwaar maken. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met SVHW. Ze helpen u graag verder.

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik SVHW?

Bezoekadres: Rijksstraatweg 3b, 3286 LS Klaaswaal
Postadres: Postbus 7059, 3286 ZH Klaaswaal
Telefoonnummer: (0186) 577 222 of (0800) 020 08 73

Logo SVHW

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar