Zelf WOZ bezwaar maken in Laarbeek?

Welkom in Laarbeek

Is één van de dorpen in de gemeente Laarbeek uw woonplaats? Dan krijgt u elk jaar met de WOZ-waarde in Laarbeek te maken. Het geeft aan wat uw eigendom waard is. Heeft u het idee dat dit niet klopt? Dan kunt u WOZ bezwaar maken in Laarbeek. Zo werkt dat.

‘Waterpoort van de Peel’

Laarbeek is ook wel de ‘Waterpoort van de Peel’. Het ligt half in de Meijer van Den Bosch en gedeeltelijk in natuurgebied De Peel. Groen, water en geschiedenis is er volop te vinden. Niet gek ook, dat de naam ‘Laarbeek’ daar vandaan komt. Het is gekozen door een inwoner van de gemeente. De naam verwijst naar ‘Het Laar’, een buurtschap midden in de gemeente en naar de vele beken.

De gemeente Laarbeek bestaat uit de plaatsen: Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout.

WOZ-waarde in Laarbeek

Laarbeek telt meer dan 22.000 inwoners. Bent u daar één van en heeft u een woning, bedrijfspand of recreatieruimte in deze gemeente? Dat betekent dat u elk jaar namens gemeente Laarbeek de WOZ-waarde ontvangt. De WOZ in Laarbeek geeft aan wat uw onroerend goed waard is. Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

Een nieuwe WOZ-beschikking valt jaarlijks op uw (digitale) mat. De waarde in Laarbeek schommelt met de huizenmarkt mee en vormt de basis van een aantal belastingen. Het is van belang dat deze informatie juist is, houd het daarom in de gaten.

BSOB bepaalt de WOZ-waarde niet lukraak, daar gaat onderzoek aan vooraf. Naar de kenmerken van uw woning en verkoopprijzen van vergelijkbare woningen, bijvoorbeeld. Belangrijke factoren hierin zijn:

 • De grootte van uw kavel
 • Het bouwjaar
 • De ligging

Maar vergeet niet: waar werk wordt verricht, worden ook fouten gemaakt. Het is mogelijk dat uw WOZ-waarde in Laarbeek te laag of te hoog is. Inhoudelijke gegevens niet juist zijn. Of u bent geen eigenaar van een woning, bedrijfspand of recreatieruimte in Laarbeek. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met BSOB. Ze helpen u graag verder.

WOZ bezwaar in Laarbeek

Vermoedt u dat uw WOZ-waarde in Laarbeek niet juist is, dan kunt u bezwaar maken. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. U kent naast uw woonplaats uw woning als geen ander. Daarom raden wij u aan om zelf WOZ bezwaar te maken.

Dat kunt u heel eenvoudig doen via ons platform. Hiervoor heeft u nodig, uw WOZ-beschikking en argumenten. Vul ons formulier in en uw WOZ bezwaar komt direct bij BSOB. Makkelijk en sneller kan niet!

Is het formulier compleet, klik dan op ‘verzenden’. Dan ontvangt BSOB uw WOZ bezwaar en nemen zij contact met u op. Makkelijker en sneller kan niet!

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik BSOB?

Bezoekadres: Raadhuislaan 2, 5341 GM Oss
Postadres: Postbus 154, 5340 AD Oss
Telefoonnummer: 088-551 00 00

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar