Zelf WOZ bezwaar maken in Lansingerland?

WOZ bezwaar in Lansingerland

Houd het heft in eigen handen. Maak vooral zelf bezwaar. Daarvoor heeft u de WOZ-beschikking en uw argumenten nodig. U kunt eenvoudig ons formulier invullen. Klikt u op versturen, dan wordt u bezwaar verzonden naar SVHW. Zij nemen verder contact met u op. Makkelijker en sneller kan niet!

Van Bergschenhoek tot Bleiswijk

Woont u in een nieuwbouwwijk in Bergschenhoek? Staat uw bedrijfspand in Bleiswijk? Of heeft u een recreatieruimte in Berkel en Rodenrijs? De WOZ in Lansingerland stelt vast wat uw onroerend goed waard is. Is dit onjuist? U kunt zelf WOZ bezwaar maken in Lansingerland. Zo werkt dat.

Ontstaan uit een prijsvraag

Wist u hoe de gemeente Lansingerland aan zijn naam komt? Deze naam is gekozen uit een prijsvraag. De gemeente is ontstaan uit een fusie van Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek. Ook Rodenrijs, Rotte en Kruisweg horen bij deze gemeente. Lansingerland is onderdeel van de metropoolregio Rotterdam-Den Haag. Een kleine gemeente, maar onderdeel van een groter geheel!

Gemeente Lansingerland en de WOZ-waarde

Bent u eigenaar van een woning, bedrijfspand of recreatieruimte in de gemeente Lansingerland? Dan krijgt u elk jaar een WOZ-beschikking. Daarop staat de WOZ-waarde van uw eigendom vermeld. Het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

De WOZ-waarde in Lansingerland stijgt of daalt mee met de huizenmarkt. Elk jaar stelt SVHW de WOZ-waarde opnieuw vast. SVHW baseert in de gemeente Lansingerland de WOZ-waarde op basis van een aantal kenmerken. Denk aan de grootte van uw woning, het bouwjaar en verkoopprijzen van vergelijkbare woningen. SVHW gebruikt de WOZ-waarde als basis voor een aantal belastingen. Belangrijk dus, dat het klopt.

Is in de gemeente Lansingerland uw WOZ-waarde te hoog of te laag? Zijn er inhoudelijke gegevens niet juist? Of is het eigendom niet van u? Dan kunt u bezwaar maken. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met SVHW. Ze helpen u graag verder.

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik SVHW?

Bezoekadres: Rijksstraatweg 3b, 3286 LS Klaaswaal
Postadres: Postbus 7059, 3286 ZH Klaaswaal
Telefoonnummer: (0186) 577 222 of (0800) 020 08 73

Logo SVHW

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar