Zelf WOZ bezwaar maken in Maashorst?

WOZ-waarde in Maashorst

Staat uw onroerend goed in de gemeente Maashorst? Dan krijgt u elk jaar namens deze gemeente uw WOZ-waarde te horen. Dit geeft aan wat uw woning, kantoorruimte of recreatieplek waard is. Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

De WOZ-waarde in Maashorst wordt niet willekeurig bepaald. Daarvoor onderzoekt BSOB kenmerken van uw woning. Ook de huizenmarkt speelt een rol. Daar is de WOZ in Maashorst afhankelijk van. De WOZ-waarde vormt de basis van een aantal belastingen. Daarom is het van belang dat het klopt. Is dat niet het geval? Dan kunt u zelf WOZ bezwaar maken.

WOZ bezwaar in Maashorst

Pak uw WOZ-beschikking en argumenten erbij en loop ons formulier door. Dat heeft u zo gedaan. Helemaal omdat u uw eigendom goed kent. Alles ingevuld? Met één druk op de knop verzendt u het naar BSOB. Zij nemen contact met u op. Makkelijker en sneller kan niet!

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik BSOB?

Bezoekadres: Raadhuislaan 2, 5341 GM Oss
Postadres: Postbus 154, 5340 AD Oss
Telefoonnummer: 088-551 00 00

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar