Zelf WOZ bezwaar maken in Nieuwkoop?

Midden in het Groene Hart

Midden in het Groene Hart: daar vindt u Nieuwkoop. En uw woning, bedrijfspand of recreatieruimte. De WOZ-waarde in Nieuwkoop drukt de waarde van uw eigendom uit. Klopt het niet? U kunt zelf WOZ bezwaar maken in Nieuwkoop. Zo werkt dat.

Typisch Hollands landschap

Nieuwkoop heeft een typisch Hollands landschap. Uitgestrekte weilanden, boerensloten én de Nieuwkoopse plassen. U kunt er niet omheen: Nieuwkoop is de ideale plek voor een recreatieruimte, een woning of bedrijf. U vindt er de plaatsen: Nieuwkoop, Ter Aar, Nieuwveen, Noorden, Woerdense Verlaat, Zevenhoven, De Meije, Vrouwenakker, Noordeinde, Korteraar en Langeraar, Aardam, Papenveer en Noordse Dorp.

WOZ-waarde in Nieuwkoop

Is één van deze plaatsen uw woonplaats? Als eigenaar van een woning krijgt u jaarlijks de WOZ-beschikking op de mat. Daarop staat de WOZ-waarde in Nieuwkoop vermeld. Het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

De WOZ-waarde in Nieuwkoop volgt de huizenmarkt. Vandaar dat het elk jaar kan verschillen. Kenmerken van uw woning en verkoopprijzen van vergelijkbare woningen vormen samen uw WOZ-waarde. SVHW kijkt bijvoorbeeld naar het bouwjaar, aantal vierkante meters en de ligging. Een aantal belastingen zijn gebaseerd op de WOZ-waarde. Belangrijk dus, dat het klopt.

Heeft u een fout ontdekt op de WOZ-beschikking? Dat is mogelijk. Soms is uw WOZ-waarde te hoog of te laag, bent u geen eigenaar van het onroerend goed of zijn inhoudelijke gegevens niet juist. Dan kunt u bezwaar maken. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met SVHW. Ze helpen u graag verder.

WOZ bezwaar in Nieuwkoop

Of WOZ bezwaar maken wel aan u besteed is? Zeker. U kent uw eigendom het beste. Laat het niet aan een ander over, maar doe het vooral zelf. U heeft genoeg aan uw WOZ-beschikking en uw argumenten. Daarmee kunt u ons formulier invullen. Het bezwaar wordt rechtstreeks naar SVHW gestuurd. Zij nemen het in behandeling. Makkelijker en sneller kan niet!

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik SVHW?

Bezoekadres: Rijksstraatweg 3b, 3286 LS Klaaswaal
Postadres: Postbus 7059, 3286 ZH Klaaswaal
Telefoonnummer: (0186) 577 222 of (0800) 020 08 73

Logo SVHW

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar