Zelf WOZ bezwaar maken in Ooststellingwerf?

Op de grens tussen Friesland en Drenthe

Uitgestrekte bossen, een zandverstuiving en Saksische boerderijen. Dát is gemeente Ooststellingwerf! Midden in het grensgebied van Drenthe en Friesland. De WOZ-waarde in Ooststellingwerf drukt uit wat uw onroerend goed waard is. Bent u het daar niet mee eens? U kunt zelf WOZ bezwaar maken in Ooststellingwerf. Zo werkt dat.

Nederlands, Fries én Stellingwerfs

Gemeente Ooststellingwerf maakt deel uit van de ‘Stellingwerven’. Een gebied in het oosten van Friesland. Samen met Weststellingwerf vormde het een bijzonder deel van Friesland. Hier werd, en wordt, namelijk niet alleen Nederlands, Fries maar ook Stellingwerfs gesproken. Dat wist u natuurlijk allang. Misschien spreekt u het zelfs wel. De gemeente Ooststellingwerf bestaat uit de plaatsen Oosterwolde, Appelscha, Haulerwijk, Donkerbroek, Oldeberkoop, Makkinga, Waskemeer, Elsloo, Haule, Ravenswoud, Fochteloo, Langedijke en Nijeberkoop.

WOZ-waarde in Ooststellingwerf

Bent u inwoner van deze steden? En eigenaar van een woning, bedrijfspand of recreatieruimte? Dan krijgt u elk jaar een WOZ-beschikking opgestuurd. Daarop vindt u de WOZ-waarde in Ooststellingwerf. De WOZ-waarde volgt de huizenmarkt. Het is dus elk jaar een verrassing, welke waarde op de brief staat.

De gemeente Ooststellingwerf bepaalt de WOZ niet lukraak. Daar gaat grondig onderzoek aan vooraf. De grootte van het perceel, ligging van uw woning en verkoopprijzen van vergelijkbare woningen spelen een rol. Samen vormt het uw WOZ-waarde.

De Belastingdienst, het Waterschap en uw gemeente maken gebruik van de WOZ-waarde. Het heeft invloed op de hoeveelheid belasting die u betaalt. Belangrijk dus, dat het klopt. Het komt voor dat uw WOZ-waarde te hoog of te laag is, dat inhoudelijke gegevens onjuist zijn of het uw eigendom niet is. Is dat het geval? Maak dan WOZ bezwaar. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met de gemeente Ooststellingwerf. Ze helpen u graag verder.

WOZ bezwaar maken in Ooststellingwerf

Lijkt WOZ bezwaar maken u heel ingewikkeld? Dat is het niet. Omdat u zelf uw eigendom goed kent. Daarnaast maken wij u het gemakkelijk, met ons slimme formulier. U heeft alleen uw WOZ-beschikking en argumenten nodig. Alles ingevuld? Zodra u op ‘Verzenden’ klikt, heeft de gemeente Ooststellingwerf uw WOZ bezwaar ontvangen. Zij nemen contact met u op. Makkelijker en sneller kan niet!

Hoe bereik ik de gemeente Ooststellingwerf?

Bezoekadres: ’t Oost 11, 8431 LE Oosterwolde
Postadres: Postbus 38, 8430 AA Oosterwolde 
Telefoonnummer: 0516 566 222 
E-mail: gemeente@ooststellingwerf.nl

Gemeente Ooststellingwerf logo

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar