Zelf WOZ bezwaar maken in Opsterland?

WOZ-waarde in Opsterland

Woont u in de gemeente Opsterland, midden in het Friese landschap? In Opsterland geeft de WOZ aan wat uw woning, boerderij of ander onroerend goed waard is. OWO heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

In de gemeente Opsterland wordt de WOZ-waarde vastgesteld op basis van kenmerken van uw woning. Het is ook afhankelijk van de huizenmarkt. Schrikt u daarom niet, als de WOZ in Opsterland elk jaar verschilt. Wij raden wel aan om de waarde goed te controleren. Zeker omdat het invloed heeft op de hoeveelheid belasting die u betaalt.

WOZ bezwaar in Opsterland

Twijfelt u of uw WOZ-waarde in Opsterland juist is? Dan kunt u zelf WOZ bezwaar maken. Dat kunt u zeker zelf, omdat u uw eigendom het beste kent. Daarom is het makkelijker, dan het lijkt. Met uw WOZ-beschikking en argumenten vult u ons formulier zo in. OWO ontvangt uw bezwaar en neemt contact met u op. Makkelijker en sneller kan niet!

Hoe bereik ik de gemeente Opsterland?

Bezoekadres: Hoofdstraat 82, 9244 CR Beetsterzwaag
Postadres: Postbus 10.000, 9244 ZP Beetsterzwaag
Telefoonnummer: 0512 386 222
WhatsApp: 06 12 64 51 55
E-mail: gemeente@opsterland.nl

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar