Zelf WOZ bezwaar maken in Oss?

Echt Oer-Hollands

Zeggen wij UNOX, dan zegt u? Oss, natuurlijk! Het is het thuis van dit oer-Hollandse bedrijf. Dat niet alleen, waarschijnlijk ook dat van u. Heeft u een woning, kantoorpand of recreatieruimte in Oss? Dan drukt de WOZ-waarde in Oss uit wat uw eigendom waard is. Vermoedt u dat dit niet klopt? U kunt zelf WOZ bezwaar maken in Oss. Zo werkt dat.

Het noorden van Noord-Brabant

91.000 inwoners, 6.000 bedrijven, verspreid over 23 plaatsen. Dat is de gemeente Oss, gelegen tussen de Maas en de A59. In het noorden van Noord-Brabant is genoeg te beleven. De Tuinen van Appeltern, Circuit Park Berghem, Museum Jan Cunen: er is voor ieder wat wils.

Bij de gemeente Oss horen de plaatsen: Berghem, Demen, Deursen, Dennenburg, Dieden, Geffen, Haren, Herpen, Teeffelen, Oijen, Lithoijen, Huisseling, Keent, Macharen, Megen, Neerlangel, Neerloon, Koolwijk, Overlangel, Ravenstein, Lith, Maren-Kessel en het Wild.

En natuurlijk Oss, als kers op de taart. Een moderne stad, grenzend aan het natuurgebied de Maashorst. Dé woon-, werk- en winkelstad van de regio. Ook voor u?

WOZ-waarde in Oss

Is Wobine Buijs uw burgemeester? En bent u eigenaar van een woning, bedrijfspand of recreatieruimte? Dan weet u: ieder jaar krijgt u een WOZ-beschikking. Daar vindt u de WOZ-waarde in de gemeente Oss. De WOZ in Oss volgt de huizenmarkt en kan daardoor uiteenlopen.

Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente. BSOB bepaalt de WOZ in de gemeente Oss niet willekeurig. Daar gaat grondig onderzoek aan vooraf. Hierbij wordt gekeken naar:

 • De grootte van uw perceel
 • De ligging van uw woning
 • De verkoopprijzen van vergelijkbare woningen

Deze punten samen vormen uw WOZ-waarde in Oss. Hier maakt niet alleen de Belastingdienst gebruik van, maar ook het Waterschap en uw gemeente. In Oss heeft de WOZ-waarde invloed op de hoeveelheid belasting die u betaalt.

Om die reden is het belangrijk dat de informatie klopt. Het komt voor dat uw WOZ in de gemeente Oss niet juist is, inhoudelijke gegevens niet kloppen of het uw eigendom niet is. Maak dan WOZ bewaar. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met BSOB. Ze helpen u graag verder.

WOZ bezwaar maken in Oss

WOZ bezwaar maken, dat klinkt misschien moeilijk. Maar dat is het niet. Want u kent uw eigendom als geen ander. Bovendien maakt ons slimme formulier het u zo makkelijk mogelijk. Het enige wat u hiervoor nodig heeft, is uw WOZ-beschikking en argumenten.

Is het formulier compleet, klik dan op ‘verzenden’. Dan ontvangt BSOB uw WOZ bezwaar en nemen zij contact met u op. Makkelijker en sneller kan niet!

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik BSOB?

Bezoekadres: Raadhuislaan 2, 5341 GM Oss
Postadres: Postbus 154, 5340 AD Oss
Telefoonnummer: 088-551 00 00

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar