Zelf WOZ bezwaar maken in Papendrecht?

Een verrassend dijkdorp

Een verrassend dijkdorp: dat is Papendrecht. Bent u eigenaar van onroerend goed in Papendrecht? In de gemeente Papendrecht geeft de WOZ aan welke waarde uw woning, bedrijfspand of recreatieruimte heeft. Klopt het niet? U kunt zelf WOZ bezwaar maken in Papendrecht. Zo werkt dat.

Van 1105 tot nu toe

Papendrecht is één van de Drechtsteden. Deze streek in de provincie Zuid-Holland wordt verbonden door het water. De drie rivieren Beneden-Merwede, de Noord en de Oude Maas komen hier samen. Een centrale plaats dicht bij de Randstad, maar nog steeds midden in de natuur.

Papendrecht is niet te missen. Het dorp kleurt het landschap langs de A15 en de rivier de Merwede. De geschiedenis van Papendrecht gaat ver terug. Het wordt in 1105 voor het eerst genoemd. De eerste bewoners vestigden zich langs de rivier de Merwede. Daar handelden, werkten en visten ze.

WOZ-waarde in Papendrecht

En nog steeds. Bent u eigenaar van een bedrijfspand, woning of recreatieruimte in Papendrecht? Dan krijgt u te maken met de WOZ in Papendrecht. Elk jaar ligt de WOZ-beschikking op uw (digitale) mat. De Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden (GBD) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente. De WOZ-waarde in Papendrecht volgt de huizenmarkt. Daarom stijgt of daalt in de gemeente Papendrecht de WOZ elk jaar.

De GBD bepaalt in de gemeente Papendrecht de WOZ op basis van kenmerken van uw woning. Denk aan het bouwjaar, grootte en verkoopprijzen van vergelijkbare woningen. De WOZ-waarde in Papendrecht beïnvloedt een aantal belastingen. Belangrijk dus, dat het klopt.

Het is mogelijk dat er fouten ingeslopen zijn. Bijvoorbeeld een te hoge of te lage WOZ-waarde, onjuiste inhoudelijke gegevens of het onroerend goed is niet uw eigendom. Heeft u het idee dat uw WOZ-waarde in Papendrecht niet klopt? Dan kunt u bezwaar maken. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met de GBD. Ze helpen u graag verder.

WOZ bezwaar in Papendrecht

Is WOZ bezwaar maken ingewikkeld? Nee, dat valt mee. WOZ bezwaar maken kunt u prima zelf. U kent uw eigendom het beste. Controleer alle documenten en houd ze bij de hand. Dan kunt u eenvoudig het formulier hiernaast invullen. Uw bezwaar komt binnen bij de juiste contactpersoon bij de GBD. Zij beoordelen uw bezwaar. Makkelijker en sneller kan niet!

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik de GBD?

Bezoekadres: Industrieweg 11, Sliedrecht
Postadres: Postbus 8, 3300 AA Dordrecht

Vragen over gemeentelijke belastingen? Neem contact op met uw gemeente via het telefoonnummer 14078 of 140184 voor Sliedrecht.

Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden logo

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar