Zelf WOZ bezwaar maken in Sliedrecht?

Direct aan de A15

Bent u een inwoner van Sliedrecht? Wat een heerlijke plek! Midden in alle bedrijvigheid, tussen de A15 en de rivier de Beneden Merwede. De WOZ in Sliedrecht geeft aan welke waarde uw onroerend goed heeft. Is het onjuist? U kunt zelf WOZ bezwaar maken in Sliedrecht. Zo werkt dat.

Van baggerbedrijf tot baggerfestival

Waar staat Sliedrecht bekend om? Baggeren natuurlijk! U kunt er niet omheen. Grote baggerbedrijven, zoals Boskalis, kleuren het landschap. Fans halen elke twee jaar hun hart op bij het Baggerfestival. En het Baggermuseum is een toeristische trekpleister. Sliedrecht is ook één van de Drechtsteden. Deze streek in de provincie Zuid-Holland wordt verbonden door het water. De drie rivieren Beneden-Merwede, de Noord en de Oude Maas komen hier samen. Een centrale plaats dicht bij de Randstad, maar nog steeds midden in de natuur.

WOZ-waarde in Sliedrecht

Natuurlijk is Sliedrecht nog veel meer dan dit. Het is uw woonplaats! Elk jaar ontvangt u namens de gemeente Sliedrecht de WOZ. Voor uw woning, bedrijfspand of recreatieruimte. De Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden (GBD) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

De GBD bepaalt WOZ-waarde op basis van kenmerken van uw woning. Bijvoorbeeld het aantal vierkante meters, de ligging en eventuele aanbouwen. Ook verkoopprijzen van vergelijkbare woningen spelen mee. De WOZ-waarde in Sliedrecht wordt elk jaar opnieuw berekend. Het schommelt mee met de huizenmarkt.

De WOZ-waarde in Sliedrecht heeft invloed op een aantal belastingen. Belangrijk dus, dat het klopt. Vermoedt u dat dat niet zo is? Dat is mogelijk. Misschien is de WOZ-waarde te hoog, te laag, bent u geen eigenaar of zijn inhoudelijke gegevens niet juist. Heeft u het idee dat uw WOZ-waarde in Sliedrecht niet klopt? Dan kunt u bezwaar maken. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met de GBD. Ze helpen u graag verder.

WOZ bezwaar in Sliedrecht

WOZ bezwaar maken in Sliedrecht hoeft u niet aan een ander over te laten. Dat kunt u ook zelf. Doe dat vooral, zouden wij zeggen. Waarom? U kent uw woning, bedrijfspand of recreatieruimte het beste. Met uw WOZ-beschikking en argumenten bij de hand, vult u ons formulier zo in. Uw bezwaar belandt rechtstreeks bij de GBD. Makkelijker en sneller kan niet!

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik de GBD?

Bezoekadres: Industrieweg 11, Sliedrecht
Postadres: Postbus 8, 3300 AA Dordrecht

Vragen over gemeentelijke belastingen? Neem contact op met uw gemeente via het telefoonnummer 140184.

Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden logo

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar