Zelf WOZ bezwaar maken in Someren?

Uw eigendom in Someren

Onder de rook van Eindhoven, op de grens met provincie Limburg en aan de rand van natuurgebied De Groote Peel vindt u de gemeente Someren. Bent u eigenaar van onroerend goed in deze gemeente? De WOZ-waarde in Someren bepaalt wat uw eigendom waard is. Klopt dat niet? U kunt zelf WOZ bezwaar maken in Someren. Zo werkt dat.

Bruisende plattelandsgemeente

Hebben we het over een plattelandsgemeente in Noord-Brabant, dan kunnen we Someren niet vergeten. Saai? Dat zeker niet! Someren bruist. Er is genoeg te doen. Misschien slaat u geen enkel Heis Bierfest over. Heeft u een horecagelegenheid die deelneemt aan de Strabrechtse Smikkel. Of wandelt u elk jaar mee met de Kennedymars over de Somerense Heide. Het kan allemaal in de gemeente Someren.

De gemeente Someren bestaat uit de plaatsen: Someren-Dorp, Someren-Eind, Someren-Heide en Lierop.

WOZ-waarde in Someren

U krijgt in de gemeente Someren met de WOZ te maken wanneer u bijvoorbeeld:

 • Eigenaar bent van een woning
 • Eigenaar bent van een recreatieruimte
 • Eigenaar van een bedrijfspand

Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente. De WOZ-waarde in Someren is gebaseerd op de huizenmarkt. Die schommelt.

De GBD baseert de WOZ-waarde in Someren op kenmerken van uw woning en verkoopprijzen van vergelijkbare woningen. Denk aan de kavelgrootte, de ligging en de staat van het onderhoud. Vergeet daarbij niet dat de WOZ in Someren de basis vormt van een aantal belastingen. Het is daarom belangrijk dat deze informatie klopt.

Twijfelt u daarover? Of weet u het heel zeker, omdat uw WOZ-waarde te hoog of te laag is. Inhoudelijke gegevens niet kloppen. Of is het niet uw eigendom? Dan kunt u WOZ bezwaar maken. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met BSOB. Ze helpen u graag verder.

WOZ bezwaar in Someren

U wilt WOZ bezwaar maken, maar dat doet u liever niet zelf. Bijvoorbeeld omdat het u lastig lijkt. Toch raden wij u aan om zelf WOZ bezwaar te maken, omdat u uw onroerend goed het beste kent. Bovendien heeft u genoeg aan uw WOZ-beschikking en argumenten. Vul ze in op ons formulier, die direct bij BSOB komt. Zij nemen contact met u op. Makkelijker en sneller kan niet!

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik BSOB?

Bezoekadres: Raadhuislaan 2, 5341 GM Oss
Postadres: Postbus 154, 5340 AD Oss
Telefoonnummer: 088-551 00 00

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar