Zelf WOZ bezwaar maken in Voorne aan Zee?

Voorne, aan de kant van de zee

Het idee was simpel. Het eiland Voorne, aan de kant van de zee. Dat maakt? De nieuwe gemeente Voorne aan Zee! De WOZ-waarde in Voorne aan Zee geeft aan wat uw onroerend goed in deze gemeente waard is. Dat verschilt niet van de WOZ in Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne. U kunt nog steeds zelf WOZ bezwaar maken in Voorne aan Zee. Zo werkt dat.

Net uit de steigers

De gemeente Voorne aan Zee komt net uit de steigers. Een nieuw gezicht voor een bekende omgeving. Wie kende de gemeentes Westvoorne, Brielle en Hellevoetsluis niet? Badplaats Rockanje, vestingstad Hellevoetsluis en geuzenstad (Den) Brielle. Het is nu één geheel geworden. In de gemeente Voorne aan Zee is overal wat te beleven.

De gemeente Voorne aan Zee bestaat uit de plaatsen Brielle, Helhoek, Hellevoetsluis, IJzerenbrug, Kruiningergors, Nieuwenhoorn, Nieuw-Helvoet, Oostvoorne, Oudenhoorn, Rockanje, Strype, Stuifakker, Tinte, Vierpolders, Vlotbrug en Zwartewaal.

WOZ-waarde in Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne

Is de nieuwe gemeente Voorne aan Zee uw gemeente? Dan krijgt u vanaf 2023 niet meer uw WOZ-waarde namens Hellevoetsluis, Brielle of Westvoorne te horen. Maar namens de gemeente Voorne aan Zee. Het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

SVHW berekent uw WOZ-waarde ieder jaar opnieuw. Daarvoor beoordelen ze een aantal kenmerken van uw woning, bedrijfspand of recreatieruimte. Bijvoorbeeld het bouwjaar, de ligging en staat van het onderhoud. Ook verkoopprijzen van vergelijkbare woningen worden meegenomen in het onderzoek. De WOZ in Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne volgt de huizenmarkt. Het stijgt of daalt mee.

De WOZ-waarde in Voorne aan Zee vormt de basis van een aantal belastingen. Belangrijk dus, dat het klopt. Twijfelt u daarover? Het is mogelijk dat uw WOZ-waarde te hoog of te laag ingeschat is. Dat u geen eigenaar bent van het onroerend goed. Of dat inhoudelijke gegevens op de beschikking niet kloppen. Dan kunt u bezwaar maken. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met SVHW. Ze helpen u graag verder.

WOZ bezwaar maken in Voorne aan Zee

WOZ bezwaar maken in Voorne aan Zee? Maak het niet ingewikkelder, dan het is. U kent uw eigendom het beste. Daarom bent u in staat om zelf WOZ bezwaar te maken. Met uw WOZ-beschikking en argumenten vult u ons formulier zo in. Met één druk op de knop, belandt het in de inbox van SVHW. Zij handelen uw bezwaar verder af. Makkelijker en sneller kan niet!

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik SVHW?

Bezoekadres: Rijksstraatweg 3b, 3286 LS Klaaswaal
Postadres: Postbus 7059, 3286 ZH Klaaswaal
Telefoonnummer: (0186) 577 222 of (0800) 020 08 73

Logo SVHW

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar