Zelf WOZ bezwaar maken in Weststellingwerf?

WOZ-waarde in Weststellingwerf

Bent u eigenaar van onroerend goed in het Zuid-Friese Weststellingwerf? Bijvoorbeeld een woning, boerderij of recreatieruimte. Dan krijgt u elk jaar de WOZ-waarde te horen, namens de gemeente Weststellingwerf. OWO heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente.

OWO bepaalt de WOZ-waarde in Weststellingwerf niet zomaar. Daar gaat grondig onderzoek aan vooraf. Er wordt gekeken naar kenmerken van uw woning. De WOZ-waarde stijgt en daalt ook mee met de huizenmarkt. De waarde kan dus ieder jaar anders zijn. Krijgt u de WOZ-beschikking binnen? Controleer de WOZ-waarde in Weststellingwerf eerst goed. Dat is belangrijk, want de WOZ-waarde wordt gebruikt door uw gemeente, het Waterschap en de Belastingdienst. Het bepaalt mede de hoeveelheid belasting die u betaalt.

WOZ bezwaar in Weststellingwerf

Klopt uw WOZ-waarde in Weststellingwerf niet? Dan kunt u zelf WOZ bezwaar maken. Dat heeft u zo gedaan. Houd uw WOZ-beschikking en argumenten bij de hand. Meer heeft u niet nodig, om ons formulier in te vullen. Daarom geloven wij: dat kunt u prima zelf. Zeker omdat u uw eigendom het beste kent. Uw bezwaar wordt rechtstreeks naar OWO verstuurt. Zij nemen contact met u op. Makkelijker en sneller kan niet!

Hoe bereik ik de gemeente Weststellingwerf?

Bezoekadres: Griffioenpark 1, 8471 KR Wolvega
Postadres: Postbus 60, 8470 AB Wolvega
Telefoonnummer: 0561 691 234
E-mail: info@weststellingwerf.nl

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar