Zelf WOZ bezwaar maken in Zwijndrecht?

Wonen in de Drechtsteden

Bent u eigenaar van een woning in de gemeente Zwijndrecht? Een prachtige plek! Rechtstreeks aan het water, maar dicht bij de Randstad. De WOZ in Zwijndrecht drukt de waarde van uw onroerend goed uit. Twijfelt u of het klopt? U kunt zelf WOZ bezwaar maken in Zwijndrecht. Zo werkt dat.

Verbonden door het water

Woont u in Zwijndrecht, Heerjansdam of Kleine-Lindt? Het is heerlijk wonen in de Drechtsteden. Deze streek in de provincie Zuid-Holland wordt verbonden door het water. De drie rivieren Beneden-Merwede, de Noord en de Oude Maas komen hier samen. Een centrale plaats dicht bij de Randstad, maar nog steeds midden in de natuur. En met een rijke historie in de zeevaart. Ook vandaag de dag zijn er veel maritieme bedrijven te vinden.

WOZ-waarde in Zwijndrecht

En uw woning staat er. Dat betekent dat u elk jaar de WOZ-waarde namens de gemeente Zwijndrecht ontvangt. De Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden (GBD) heft en int de gemeentelijke belastingen en voert de wet WOZ uit voor uw gemeente. De WOZ in Zwijndrecht geeft aan wat uw onroerend goed waard is. Denk aan uw woning, bedrijfspand of recreatieruimte.

U kunt elk jaar een nieuwe WOZ-beschikking verwachten. De WOZ-waarde in Zwijndrecht volgt de huizenmarkt. Het vormt de basis van een aantal belastingen. Belangrijk dus, dat het klopt. De GBD bepaalt de WOZ-waarde niet zomaar. Daar gaat grondig onderzoek aan vooraf. Naar de kenmerken van uw woning en verkoopprijzen van vergelijkbare woningen. Denk aan de grootte van uw kavel, het bouwjaar en de ligging.

Toch kunnen er fouten insluipen. Het is mogelijk dat uw WOZ-waarde te hoog of te laag is, inhoudelijke gegevens niet kloppen of dat het uw eigendom niet is. Vermoedt u dat? Dan kunt u bezwaar maken. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met de GBD. Ze helpen u graag verder.

WOZ bezwaar in Zwijndrecht

U kent uw woonplaats ongetwijfeld het beste. Net als uw woning. Waarom zou u WOZ bezwaar maken aan een ander overlaten? Doe het gerust zelf. Zelf WOZ bezwaar maken in Zwijndrecht doet u eenvoudig via ons platform. Houd uw WOZ-beschikking en argumenten bij de hand. Vul ons formulier in en uw WOZ bezwaar belandt direct bij de GBD. Makkelijker en sneller kan niet!

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik de GBD?

Bezoekadres: Industrieweg 11, Sliedrecht
Postadres: Postbus 8, 3300 AA Dordrecht

Vragen over gemeentelijke belastingen? Neem contact op met uw gemeente via het telefoonnummer 14078 of 140184 voor Sliedrecht.

Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden logo

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

  Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

 • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

  Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

 • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

  Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

 • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

  Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

  Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar