Waar vind ik meer informatie over de WOZ-waarde?

De WOZ-waarde bepaalt de waarde van uw woning. Wel belangrijk dat dat klopt. Natuurlijk voorzien wij u graag van alle informatie die u nodig heeft om dat te onderzoeken. Wilt u nog meer weten over de WOZ-waarde? Dan hebben we een aantal tips voor u.

WOZ-waardeloket

Wilt u weten wat uw WOZ-waarde is? Vraag het op bij het WOZ-waardeloket. Daar komt u niet alleen achter de WOZ-waarde van uw eigen woning. U kunt van elke woning in Nederland de WOZ-waarde opvragen. Helemaal gratis.

Staat uw gemeente nog niet op de kaart? Check de website van uw gemeente of vraag na waar deze gegevens te vinden zijn.

Digitale Belastingbalie

Twijfelt u over de juistheid van uw WOZ-waarde? Dan is het goed om te controleren hoe deze tot stand gekomen is. Dat staat in het taxatieverslag. U kunt dat opvragen bij de digitale belastingbalie van uw gemeente. Het wordt ook vaak meegestuurd met de WOZ-beschikking.

Kadaster

Een gemeente bepaalt uw WOZ-waarde op basis van een aantal kenmerken. Denk aan het aantal vierkante meters, bouwjaar en type. Ook verkoopcijfers spelen een rol. Van uw woning en vergelijkbare woningen. Via de koopsominformatie van het Kadaster vraagt u verkoopprijzen van huizen in de buurt op.

Waarderingskamer

De Waarderingskamer houdt toezicht op de uitvoering van de Wet WOZ. Op basis van deze wet bepalen gemeenten de WOZ-waarde. Heeft u vragen over de WOZ-waarde? Grote kans dat ze op de website van de Waarderingskamer beantwoord worden. Op landelijk en lokaal niveau.

Lokale Lastenmeter

Is uw WOZ bezwaar gegrond verklaard? Een verhoging of verlaging van uw WOZ-waarde heeft invloed op uw lasten. De WOZ-waarde is de basis van een aantal belastingen. Bent u benieuwd hoeveel u bespaart? Bereken het met de Lokale Lastenmeter.

Vergeet bij het zoeken naar informatie vooral ons platform niet! We geven u onafhankelijke tips over alles met betrekking tot de WOZ-waarde. Geen ingewikkelde termen, maar begrijpelijke taal. Dat is ons doel. Bent u benieuwd hoe WOZ bezwaar maken werkt? Ook dat vertellen we u graag!